OSMAN KAHVECİ BİR AÇIKLAMA YAPMALI

Bu günlerde bazı yaygın (ulusal) kanallarında yayınlanan bir habere göre, Sayıştay denetimleri ile birlikte Orman Genel Müdürlüğünde bazı usulsüzlük ve yolsuzluklar olduğunun ortaya çıktığı ifade ediliyor.

Sayıştay’ın 2013 yılı ve sonrası kamu kurumlarında yaptığı denetimler sonucu, Orman Genel Müdürlüğünün, orman köylülerine verilmesi gereken bazı işlerin özel şirketlere yaptırdığı iddiasını içeren haber, Bölge Milletvekilimiz Sayın Osman Kahveci’yi de yakından ilgilendiriyor gibi.

Yayınlanan haberde, Orman Genel Müdürlüğünün, 2013 yılından itibaren yurt genelinde orman köylülerine vermesi gereken fakat özel firmalara verdiği işin mali boyutunun da 1. 5 Milyar TL yaptığı ifade ediliyor.

Malumunuz olduğu üzere, Yenice ilçemizi de bu haber yakından ilgilendiriyor. Çünkü Yenice’de bu kapsama giren çok sayıda orman köylüsü var.

AK Parti Karabük Milletvekili Sayın Osman Kahveci, 2011 Genel seçimleri öncesi Orman Genel Müdürlüğü görevinden ayrılarak, Milletvekili adayı olmuş ve Parlamento’ya seçilmişti.

Buna rağmen, uzun yıllar genel müdürlüğünü yaptığı kurumun Yenice Orman Köylülerine vermesi gereken işlerden ilgisiz kişi veya firmalara iş verip vermediğini bu insanlara açıklamalıdır.

 

MEDİKAR HASTANESİ BAŞHEKİMİ MASON ÜYESİ Mİ..?

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da geniş katılımlı bir sohbet içine girmiştik.

Çeşitli konular üzerine oluşan sohbet sırasında, bir ara daha önce Ankara Akay Hastanesi’nde görev yapan ve geçtiğimiz yıl Karabük Özel Medikar Hastanesine Başhekim olarak göreve başlayan Doç Dr. İsmet Baran’ın Mason üyesi olduğu iddiaları konuşuldu.

Bölgemizin sağlık alanında, hizmet sorumluluğu üstlenen Medikar Hastanesinin başhekimi Sayın İsmet Baran hoca ile ilgili bu iddialara karşı çıktık ve bir anda onu savunur bir pozisyonda bulduk kendimizi.

Fakat kafamızda da soru işareti kalmadı değil…

Acaba Sayın İsmet Baran, gerçekten Mason üyesi mi..?

Biz de merak ettik doğrusu şimdi…

Masonluk, Dünya da 5 Milyon üyesi olan, Türkiye’de de varlığı bulunan ve sadece üyelerine açık bir örgüt.

Yahudilerin en etkin olduğu Masonluk Locası ile İsmet Hocayı bağdaştıramayız doğrusu.

En azından Medikar Hastanesi Yönetimi, böyle iddialar karşısında büyük rahatsızlıklar duyar bizce.

Doç. Dr. İsmet Baran’ın Mason olduğu iddiaları rahatsızlık oluşturur gibi geliyor ve sanırım bir açıklama yapılır.

 

KARABÜK BARO SEÇİMLERİNİN İLGİNÇLİĞİ

Karabüklü Avukatların üyesi olduğu Karabük Barosu’nun geçtiğimiz gün seçimleri yapıldı.

Mevcut Baro Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan’ın karşısına Av. Şenol Kuru aday oldu.

112 Avukatın oy kullandığı kongrede, 110 oy geçerli sayıldı ve ne kadar enteresan ki, her iki aday da 55’er oy aldılar.

Baro tüzüğü gereği kıdemi fazla olan Av. Rıdvan Erdoğan tekrar Karabük Baro Başkanlığını aldı.

Karabük Baro tarihinde, daha böyle ilginç bir seçim ilk defa yaşandı diyebiliriz.

Her iki adayında aynı oyu alması tüm avukatları olduğu gibi bizleri de şaşırttı.

Bize göre bu kongrenin ne galibi, ne de mağlubu var.

Etik olarak, Sayın Şenol Kuru bu kongreyi kaybetmedi, Sayın Rıdvan Erdoğan da bu kongreyi kazanmadı, dersek bu düşüncelerimize katılan olacaktır.

 

GENEL SEÇİMLER YAKLAŞIYOR VE ADAYLAR KİM OLACAK?

En geç 7 Haziran 2015’de yapılması gereken Genel seçimlerin, Nisan ayına çekilme ihtimali çok yüksek gibi görünüyor.

Bir bakmışsınız, kapımızı aniden Genel Seçimler çalıvermiş ve seçim sathına girivermişiz.

Her halde olacağı da bu…

Peki Genel Seçimlerde AK Parti, MHP ve CHP’nin adayları kim olacak..?

Bu soruya şimdiden kimsenin net bir cevap vermesi mümkün değil ama az da olsa doğruya en yakın tahminler yapılabilir.

AK Parti’de her seçimlerde olduğu gibi birbirinden önemli ve bir o kadar da çok sayıda aday adayı çıkacaktır.

Bu isimlerin arasında aday olmaya en yakın kişiler ve kamuoyunda çok konuşulanların başında Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal ve İl Başkanı Timurçin Saylar geliyor.

Bu isimlerin yanı sıra, Ahmet Erorhan, Eski Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Eski İl Başkanı Ömer Ayar, 23. Dönem Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Ankara Karabüklüler Vakıf Başkanı Niyazi Güneş ve çok sayıda bürokrat kökenli kişiler de potansiyel adaylar arasında yer alıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday olacakların arasında en güçlü isim Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili yer alıyor.

Rafet Vergili’nin aday olmasına siyasi platformda kesin gözüyle bakılsa da, aday olmama ihtimali de var.

Vergili, geçtiğimiz yerel seçimlerde ciddi projeler ile Karabüklülerin önüne geçti ve bu projelerin en az yarısını yerine getirmesi lazım.

Karabük’ün hemen hemen tüm mahalleleri, başta yollar olmak üzere belli başlı acil hizmetler bekliyor.

Vergili, söz konusu bu belli başlı hizmetleri yerine getirmeden aday olursa, sıkıntılı bir sürecin düğmesine basmış olur ve bu hizmetlerin başlanıp, bitirilmesi için gerekli olan zaman da her geçen gün azalıyor.

Rafet Vergili’nin aday olmaması veya olamaması durumunda, Safranbolu Belediye Başkan Adaylığında 8 Bin gibi iyi oy alarak, göz ardı edilemeyecek bir çıkış yapan Mustafa Özata’nın adaylıkta ismi ağır basıyor.

Ovacık’ta bir ilki başaran ve MHP’den Belediye Başkanı seçilen Mustafa Polat Dursun ise yakın çevresine, Vergili’nin aday olmaması halinde adaylığı ciddi ciddi düşündüğünü belirtiyor.

Bir türlü Karabük’te toparlanma sürecine giremeyen Cumhuriyet Halk Partisinden bu dönem müzmin il başkanı Bayram Karadağ’ın aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Tüm bu analizler çerçevesinde, genel seçimler sathına girdiği zaman, siyasi partilerin ilk etapta aday adayları ve ardından da adayları netleşecektir.

Fakat şu anki tabloya göre, bu tahminler doğruya en yakın olanları diyebiliriz.