Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Kardemir Karabükspor evinde, Akhisar Belediyespor’u 2-1 mağlup ederek ikinci galibiyetini elde etti.


czxtwitburc

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kardemir Karabüskpor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, sakat oyuncularından yaşadıkları sıkıntı altında alınan 3 puanın kendileri açısından altın değerinde olduğunu söyledi.

Kafkas, 13-14 oyuncuyla sahaya çıktıklarını, birçok oyuncunun da sakatlıktan yeni çıktığını belirterek, “Oyuncuların gerekli mücadeleyi sahada en iyi şekilde verdi. Yiğit'in sakatlığı vardı. Bunun yanında 8 tane ilk on birde oynayan oyuncularımız eksikti. Bu zor durumda alınan üç puan oldukça memnun edici. Oyuna da baktığımız zaman oyunun büyük bölümünde üstün olan taraf Kardemir Karabükspor'du. Oynamaya çalışan bir takım vardı. Karşıda da oynatmamaya çalışan bir takım vardı. Buna rağmen kazanmak çok güzeldi. Birçok oyuncumuzda büyük sıkıntılar vardı. Bu şartlar altında maç kazanmak çok zordu. Allah da yardım etti bize. Ben Allah'ın bir adaleti olduğuna inanıyorum, bize tecelli etti. Gerçekten zor durumda alınan 3 puan altın değerinde. Dönecek oyuncularımız da maalesef yok ve bu 13-14 oyuncu ile devam edeceğiz" dedi.

AKHİSAR BELEDİYESPOR CEPHESİ
mustafa reşit akçayAkhisar Belediyespor Teknik Direktörü Mustafa Raşit Akçay, karşılaşmanın her iki takım açısından da önemli olduğunu ancak, 3 puana Karabükspor’un daha fazla ihtiyacı olduğunu söyledi.

Akçay, “Maçı iyi götürdük. Sahadaki duruşumuz iyiydi. Ama penaltı ve kırmızı kart sonrası eksik kalmak, dirençli olmamıza rağmen, konsantrasyon maçın sonuna doğru bozulmaya başladı. Dolayısıyla rakip son dakikada bir gol attı. Tebrik ediyoruz. Takımımı tebrik ediyorum. Sahadaki duruşu, mücadele seviyesi istediğimiz düzeydeydi. Bizim gibi takımlar bu düzeyde kaldığı sürece ligde kalmak için gayretimizi göstereceğiz. Bütün amacımız ligin kalıcı takımı olmak" diye konuştu.

  • MAÇTAN DAKİKALAR
    11. dakikada sol kanattan gelişen atakta Emre Özkan’ın ceza sahası içine gönderdiği topu Joseph Akpala ayağının içiyle filelere gönderdi, ancak daha öncesinde yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

  • 12. dakikada Bilal Kısa'nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Boy Waterman çift yumrukla topu uzaklaştırdı.

  • 33. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Hakan Özmert’in ortasında topa iyi yükselen Akpala’nın vuruşunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

  • 41. dakikada gelişen atakta Hakan Özmert'in ceza sahası içerisine girerek verdiği pasında Kumbela ayağının içi ile yaptığı vuruşta top az farkla direğin dibinden auta çıktı.

  • 52. dakikada sol kanattan kullan serbest vuruşta Gekas’ın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 0-1

  • 54. dakikada Domi Kumbela kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda arkadan Ahmet Cebe'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterirken, Ahmet Cebe de kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

  • 56. Dakikada Abdou Traore’nin penaltı atışında top ağlarla buluştu. 1-1

  • 57. dakikada sağ kanttan Traore'nin çizgiye kadar inerek dar açıdan yaptığı vuruşta top yan ağlarda kaldı.

  • 78. dakikada Turgay Bahadır'ın ceza sahası içi sağ çaprazdan kale alanına çevirdiği topa Joseph Akpala dokunamayınca ev sahibi ekip mutlak bir golden oldu.

  • 90+2. dakikada sağ kanattan Erdem Özgenç'in ortasında arka direkte Domi Kumbela kafayla topu içeriye indirdi. Penaltı noktası üzerinde topla buluşan Turgay Bahadır meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 2-1

Editör: Haber Merkezi