TRAFİK KAZASINDA ÖLEN ARKADAŞLARI İÇİN YOL KAPATARAK EYLEM YAPTILAR


 

ogrenci-eylem


Karabük’te bir grup üniversite öğrencisi trafik kazasında ölen arkadaşları için Karabük -Kastamonu karayolunu kapatarak eylem yaptı.

100 Yıl Mahallesi’nde meydana gelen trafik kazasında üniversite öğrencisi Ersin Sönmez’in hayatını kaybetmesi üzerine arkadaşları yol kapatarak eylem yaptı.

Yaklaşık 200 üniversite öğrencisi kazanın yaşandığı kavşakta bir araya gelerek basın açıklaması okudu. Öğrenciler adına açıklama yapan Mehmet Emin Ünal, yaşanan kazalar nedeniyle imza kampanyası başlattıklarını söyleyerek, “Rektörlükten Valiliğe kadar belediyeden karayollarına kadar her kurum bu ölümden sorumludur. Öğrencilerin güvenliği, sağlığı barınma imkanları ve diğer alt yapılar sağlanmamıştır. 32 bin öğrenci tüm bu eksiklikler varken, geleceğe hazırlamak, öğretime katmak, bilimsel düşünceye 20140410AW058963_04yönlendirmek olanaklı değildir. Bu yüzden Karabük’ün, öğrencilerinin sıkıntıları belli iken tüm bunlara göz yuman yöneticiler sorumludur. Yetkilileri derhal göreve çağırıyoruz. En kısa zamanda bu katil kavşağa trafik lambası, levhalar ve kasisler yapılsın. Bu taleplerimiz kaile alınmaz ve herhangi bir adım atılmaz ise bu tepki eylemlerimiz sürecektir” dedi.

Basın açıklamasını ardından öğrenciler iki grup halinde Karabük-Kastamonu karayolunu kısa süreliğine trafiğe kapattı. Öğrenciler son imza toplayarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: Haber Merkezi