belediyemi-mafyami



 


SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI NECDET AKSOY’UN, DAHA GEÇEN HAFTA BELEDİYE’NİN KİRALAMA İHALESİNİ ALAN BİRİNİ TEHDİT ETMESİNİN HEMEN ARDINDAN ŞİMDİ DE BAŞKAN YARDIMCISI ERDOĞAN ŞENOL’UN YİNE BİR BAŞKA KİRALAMA İHALESİNE GİRMEK İSTEYEN BİR VATANDAŞI ÖLÜMLE TEHDİT ETTİĞİ İDDİASI ORTAYA ÇIKTI


 

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ERDOĞAN ŞENOL “BU İHALEYE GİRERSEN SENİ ÖLDÜRÜRÜM”


 



 

Safranbolu Belediyesi’nde gün geçmesin ki bir skandal ortaya çıkmasın.

Geçtiğimiz hafta, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un, Belediyeye ait bir büfenin kiralama ihalesini alan vatandaşın kardeşini “Ya bu ihaleden vazgeçersin, ya da belediyedeki işinden vaz geçersin” tehdidinde bulunmuştu.

Necdet Aksoy’un bu tehdidini cep telefonu ile ses kaydı yapan Sebahattin Koş’un bu alayı medyaya yansımış ve ardından da olay yargıya taşınmıştı.

onder-gundoganDaha bu olayın üstünden bir hafta geçmeden yine başka büfe kiralama ihalesinde, bu kez başka bir vatandaşın ihaleye girmemesi için ölümle tehdit edildiği iddiası ortaya atıldı.

Yaklaşık altı yıldır Kıranköy’deki Barışmanço Parkındaki büfeyi işleten Önder Gündoğan, yine bu büfenin kiralama ihalesine girmek istediğini, bu sefer de Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Erdoğan Şenol tarafından ölümle tehdit edildiğini iddia ederek, savcılığa şikayette bulundu.

Başına gelen olayı Karabük Net Haber’e anlatan Önder Gündoğan iddia ettiği olayı şöyle anlattı;

“Altı yıldır işlettiğim büfenin 2 yıllık kiralama ihalesi vardı. İhaleden 10-15 gün önce ihaleye girebilmek için Belediyeye olan bazı borçlarımı yasal hakkımı kullanarak yapılandırmak için müracaat ettim. Verdiğim borç yapılandırma dilekçesini kabul etmeyen Başkan Yardımcısı Erdoğan Şenol bana ‘Büfenin kira ihalesine girmek istiyorsun ama ben bu borç yapılandırmanı kabul etmiyorum ve seni ihaleye sokmayacağım’ dedi. Ben de, altı yıldır bu büfeyi işlettiğimi ve bu ihaleye gireceğimi söyledim. Bunun üzerine bana ‘Bu ihaleye girmeyeceksin, öldürürüm seni” diyerek beni odasından kovdu.”

Önder Gündoğan, yaşadığı bu olay üzerine Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile konuşmak istediğini,  ama her defasında kendisi ile görüşmek istemediğini belirterek “Başkan da benimle görüşmek istemeyince ben de Safranbolu Savcılığına müracaat ederek, Erdoğan Şenol hakkında şikayetçi oldum” diye konuştu.

Önder Gündoğan, kendisi ihaleye giremeyince kardeşini ihaleye soktuğunu fakat bu seferde ihaleyi iptal ettiklerini belirtti.

Gündoğan, hakkının zorla gasp edilmeye çalışıldığını ve ölümle tehdit edildiğini iddia ederek, hakkını yargıda sonuna kadar arayacağını ifade etti.

 

İŞTE SAVCILIK İFADE TUTANAĞI..!


 

mahkeme-evraki-1-1
mahkeme-evraki-2-1

 

 

 

Editör: Haber Merkezi