KARABÜK TSO BAŞKANI SEDAT NAMAL KARABÜK İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİ


 

NAMAL “KARABÜK’E ZATEN YATIRIMCI GELMİYOR, BİR DE SANAYİCİLER HAKKINDA ÇIKARILAN AFAKİ HABERLER HEPTEN BÖLGEYE ZARAR VERİYOR”


 

namal-citayi-yukseltiyor

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal basın mensupları ile bir araya gelerek katıldığı Türkiye Sanayi ve Ticaret şurası ile ilgili bilgiler verdi.

Namal ayrıca TSO’nun yeni hizmet binası ve Meslek kolejinde gelinen son noktayı da açıkladı.

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal, Eskipazar İsmetpaşa bölgesine kurulması düşünülen serbest bölge için bakanlar kurulu kararının gerektiğini söyledi.

7 Ağustos tarihinde yedincisi düzenlenen Türkiye Sanayi ve Ticaret şurasına katılan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal şura ile ilgili açıklamalarda bulunarak, beş maddelik sunumunun dört maddesini şura sonunda hazırlanan kitapçığa yazdırdığını belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü;

“7 Ağustos 2014 tarihinde yedinci Türkiye Sanayi ve Ticaret şuramız vardı. Şura 3 gün sürdü bu şuraya Başbakanımız ve bakanlarımız da katıldı. Şuraya katılmadan önce kamuoyu ile de paylaştığımız beş maddelik sunum yapacağımızı ve ilimizi çok yakından ilgilendiren bu beş ana başlığı başbakanımız ve bakanlara ilettik. Şura sonunda hazırlanan kitapçığa dört maddeyi yazdırdık. Bu başlıklar karayolları bağlantımız, Filyos Limanının üst yapı ihalesi, Yenice ilçemiz için orman ürünleri ile ilgili, Eflani ilçemiz içinde tarımsal ve hayvancılık ile ilgili organize sanayi bölgelerinin yapılması konusunda sunumumuzu yaptık. Biz ticaret ve sanayi odası olarak bu tür hizmetlerin yapılaması için girişimlerde bulunuruz. Destekçilerimiz siyasetçilerdir. Ben Karabük milletvekillerimiz ve yerelde de belediye başkanımızın destekleri ile hep birlikte Karabük’ümüzü kalkındırabiliriz”

“SERBEST BÖLGE İÇİN BAKANLAR KURULU KARARI GEREKİYOR”

Beş maddelik sunum içerisinde bulunan İsmetpaşa bölgesine kurulması düşünülen endüstri ve serbest bölgenin kitapçıkta niçin yer almadığı hakkında da bilgiler veren Namal “Kitapçıkta olmayan bir konu sadece endüstri bölgesi var. Bunun hayata geçmesi için Bakanlar Kurulu kararının olması gerekiyor. Eğer endüstri bölgesini kurabilirsek Karabük’ün 20-30 yılını garanti altına alacak bir proje. Karabük milletvekilimiz Mehmet Ali Şahin bey bu konuyu Başbakanımız ile görüşeceğini ifade ettiler. Gerekli bilgileri kendilerine ulaştırdık. Serbest ve endüstri bölgesinin İsmetpaşa bölgesinde yer almasının en önemli nedeni bu bölgede elektrik ve su yönünden hiç probleminin olmamasıdır. Karadeniz, Marmara ve İç Anadolu bağlantı yolu üzerinde olması” dedi.

“KISA SÜREDE İNŞAAT BAŞLAYACAK”

Ticaret ve Sanayi Odasının yeni hizmet binasında gelinen son noktası ile ilgili de açıklamalarda bulunan TSO Başkanı Sedat Namal, “Ticaret ve Sanayi Odamızın yeni hizmet binasının yeri ile ilgili çalışmalarımız vardı. Prosedürler biraz uzun sürebiliyor. Biz, nihayet maliye bakanlığından olurumuzu aldık. Karabük Defterdarlığı gerekli izni ve ihale sürecine çıktı. Bizde hayırlısı ile arsamızı almış olacağız. Yer bize geçtikte sonra acele bir şekilde ihalesini yapıp inşaat çalışmalarını başlayacağız” diye kaydetti.

Organize Sanayi bölgesine yapılacak olan Meslek Koleji konusuna da değinen Başkan Namal şunları söyledi;

“Organize Sanayi Bölgesinde yapacağımız Meslek Koleji ile ilgili TOBB Genel Başkanımız Rıfat Beyle şurada görüştük. Karabük’e iki günlük bir program yapacaklar bu iki günlük program içinde Meslek kolejinin temeli de atılacak.”

‘DIŞARDAN AZ YATIRIMCI GELİYOR’

Karabük’e dışarıdan az yatırımcının geldiğinin de altını da çizen Namal, “Karabük’e dışarıdan çok az sayıda yatırımcının geldiğini görüyoruz. Organize Sanayi bölgemizde beş tane yer tahsis ettik bunların hepsi Karabük’te ki sanayicilerimiz. Büyük bir yatırımcı gelse yeriniz varmı diye sorarsanız yerimiz yok. Ama serbest ve endüstri bölgesi ve organize sanayi bölgesinin genişleme çalışmaları içersinde bunlara yer verebiliriz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler hem oda olarak hem de basın kuruluşları olarak yatırım yapacak kişilere yardımcı olmalıyız” dedi.

AFAKİ HABERLER ZARAR VERİYOR

“Karabük’te hava kirli, su kirli, toprak kirli, zehir var” gibi abartılı haberlerin zarar verdiğine dikkat çeken Sedat Namal, “Karabük sanayi kenti, her sanayi çevreye karşı olumlu yansımalar vermez. Bunlar ilgili makamlarca denetlenmeli, ancak öldük bittik haberlerin sık sık tekrarlanması kafalarda eksik bilgilerin oluşumunu sağlıyor. İşvereni, basını, bürokratı aklıselim düşünüp doğru, etik, insana yararlı haberlerin arkasında durması gerek. Bu  gayet normal ve bu tür birliktelikler kentin gelişimi içinde olumlu olur ama belirttiğimiz gibi afaki haberler, içi boş söylentiler hepimize zarar vermektedir” dedi.

Editör: Haber Merkezi