BAŞKAN RAFET VERGİLİ, SENDİKALI OLMA MÜCADELESİ VEREN RAMSEY İŞÇİLERİNE DESTEK VERDİ


VERGİLİ “BU ZAMANA KADAR İNSANLARI EKMEKLERİYLE TERBİYE ETMEDİK”


vergili-tekstil-iscileri

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, RAMSEY’de çalışan ve uzun bir süredir sendikalı olma mücadelesi veren tekstil işçilerine destek verdi.

Vergili, Facebook hesabından, Öz İplik İş Sendikası çatısı altında birleşmeye çalışan tekstil işçilerinin bu süreçte işten çıkarılmalarına tepki gösterirken, Hak İş Konfederasyonu’nu da bu işçilere sahip çıkmamakla suçladı.

Başkan Vergili’nin sosyal medyada paylaştığı işte o yazı;
İnsanlarımız sırf sendikaya üye oldukları gerekçesiyle bu kışın ortasında işten atılıyor ve adeta kaderine terk ediliyor.

Bu durumu kabul etmemiz asla mümkün değil. Hayatımızda hiç bir zaman insanları ekmekleriyle terbiye etmeye kalkmadık. Ne iş hayatımızda, ne de siyasetimizde böyle bir olaya tevessül etmedik. Umarız bu kararı alanlarda bir an evvel hatalarından döner.

İşin asıl düşündüren tarafı ise şu; Karabük’te 1 Mayıs kutlayanlar, İŞ-AŞ-EMEK nutukları atanlar, SEÇİMLERDE KARABÜK’E GELİP İKTİDAR ADAYINA OY TOPLAYANLAR kendi sendikalarına üye olan insanlar işten atılırken, ortada gözükmüyor.

Tüm kamuoyu, bu kardeşlerimizi işten atanların da, üye oldukları sendikanın bağlı olduğu konfederasyonun da hangi kulvarda olduğunu, hangi siyasi harekete hep birlikte destek verdiğini biliyor. Tüm bunlar apaçık ortada iken HAK-İŞ Başkanı bu insanlara neden sahip çıkmıyor?

Editör: Haber Merkezi