Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Kardemir Karabükspor'un evinde Bursaspor ile karşı karşıya geldiği maçta gülen taraf Karabük ekibi oldu.


timthumb

Lige kötü başlayan ve son üç arasında uzun haftalar geçiren temsilcimiz, talihsiz Beşiktaş mağlubiyetinin ardından yükselişine devam ediyor.

Spor Toto Süper Lig'in geçtiğimiz iki haftasında toplam 6 gol ve 6 puanı hanesine yazdıran Kardemir Karabükspor, özellikle ileri hatta sergilediği hırslı futbol ile dikkat çekmeye başladı.

21. dakikada ilk golü bulan Kardemir Karabükspor 29. ve 45. dakikada yediği iki talihsiz golle ilk yarıyı 1-2 geride kapattı. İkinci yarıya daha hızlı ve kontrollü başlayan Kardemir Karabükspor 56. dakikada penaltı sonucu takımının ve kendisinin ikinci golünü atan Viola ile maçı beraberliğe getirdi.

Gergin anların artmaya başladığı son dakikalarda duran top organizasyonunu iyi takip eden Traore 90+2 'de takımını öne geçiren golü attı ve maç 3-2 Kardemir Karabükspor galibiyeti ile tamamlandı.

Ligde zirve yarışında olan Bursaspor ile temsilcimiz arasında geçen zorlu mücadelede toplamda 13 sarı kart ve 3 ikinci sarıdan kırmızı kart gösterildi.

Kardemir Karabükspor, Bursaspor ile hem kendi evinde hemde deplasmanda karşılaştığı son beş maçtan ilk galibiyetini çıkardı. Geçtiğimiz 4 maçta Bursa temsilcisine sadece 1 gol atabilen Karabükspor 5. maçta 3 gol birden atmayı başardı.

Süper Lig temsilcimiz Kardemir Karabükspor 14. haftada Eskişehirspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

tolunay kafkasTolunay Kafkas “Özgüvenimizi geri getirdi.”

Türkiye liglerinin üstünde bir maç olduğunu belirten Kafkas, “Temposu da aynı şekildeydi. Biz bir ritim yakalayamamıştık sezon başından beri, bunun çeşitli nedenleri vardı. Bursaspor’u, özellikle Anadolu'nun en iyi takımını yenmek kalite ve oyun açısında bize öz güvenimizi geri getirdi. Bundan sonra yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Takım artık oturdu. Maça gelenlere seyir açısında iyi bir maç izlettiğimiz için çok mutluyum” açıklamasını yaptı.

“Mabiala’nın ikinci sarı kart görmesini kupa maçını düşünerek siz mi istediniz?” yönündeki soruya ise deneyimli teknik adam, “Evet, ben istedim” cevabını verdi.

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise kazanmak için geldiklerini ancak başarılı olamadıklarını söyleyerek, “ İlk 15-20 dakika şenol güneşiçinde düzenli bir oyun kuramadık ama daha sonra hakimiyet bizde oldu. Rakibin ve bizim kazanma isteğimiz vardı. O nedenle gollü bir maç oldu. İlk yarı 2-1 öne geçtikten sonra ikinci yarıda kontrol yine bizdeydi. Pozisyonlarda bulduk ama bizim de rakibinde bireysel hataları oldu. Ancak bize bu pahalıya mal oldu. Kırmızı kart bizi etkiledi. Karttan sonra da pozisyon vermedik. İkinci yarı daha iyi olmamıza rağmen 3-2 kaybettik. Rakibin yönetim, teknik heyet ve futbolcusuyla istekli olmasını takdir etmek lazım. Bizde istekliydik ama hakemin Karabük'ün yanında maçı almak için istekli görünmesi bizim oyuncularında kontrolünü kaybetmesine sebep oldu. Özellikle rakibin oyuncularının isteğine ve baskısına hakeminde rahatsızlık olarak eklendiğini düşünüyorum. Bir tane pozisyon vardı rakibin topu yan ağlara vurup dışarı gitti, yan hakem ortaya koştu neredeyse golü verecekti. Bu kadar heyecanlıydı yani. Hakemin baskıdan kurtulması gerekliydi. Ben oyuncularımı uyardım sinirlenmemeleri konusunda ama maalesef onlar tuzağa düştüler. Bizim düşündüğümüz rahatlıkta top oynamadık ama yinede kazanabilirdik. Üzgünüz, rakibi tebrik ederiz” dedi.

Bir basın mensubunun, “Filipe Pesqueira oyuna girmek istemedi mi” şeklinde yönelttiği bir soruya tecrübeli teknik adam, “Evet istemedi. İkinci sarıyı görüp kırmızı kartla çıkmak istedi. Trabzonspor maçında oynamak istediği için. Aslında bu doğru bir şey değil. Ben genelde yapmam onu. Geçen hafta Serdar'a da yapmadım ama maçın gerginliği de vardı. Her pozisyonda itişme-kalkışma, rakiple hakemle yani bunlar futbolun akıcılığını güzelliğini bozuyor. Çok fazla oldu bunlar. Birde böyle ikinci bir yükleme yapmak istemedim” yanıtını verdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

  • 2. dakikada Erdem Özgenç’in ceza yayının sağ çaprazından çektiği şutta top kalenin üstünden farklı bir şekilde auta gitti.

  • 21. dakikada sol kanattan kazanılan taç atışında Akpala’nın ara pasında topla buluşan Valentin Viola'nın, ceza sahası içerisinde sol çaprazdan sağ ayağı ile yerden sert ve düzgün vurarak topu ağlara gönderdi. 1-0

  • 25. dakikada altıpasın sağ köşesinde topu önüne alan Domi Kumbela, sağ ayağı ile yerden çektiği şutta top kalenin yanından az farkla auta çıktı.

  • 29. dakikada sol kanattan gelişen Bursaspor atağında, Aziz Behich'in altıpas içerisine hareketlenen Cedric Bakambu'ya gönderdiği pasında topla buluşur buluşmaz Bakambu tek vuruş ile topu ağlara gönderdi. 1-1

  • 45. dakikada Bakambu’nun pasında Fernando’nun kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-2

  • 55. dakikada Erdem Özgenç ile sağ kanattan gelişen atakta içeriye gönderdiği pasa Behich’in elle müdahalesi sonrası Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi.

  • 56. dakikada penaltı atışını kullanan Arjantinli golcü Viola kaleci Harun’un kollarının altından topu ağlarla buluşturdu: 2-2

  • 67. dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Volkan Şen kaleciyi çalımladıktan sonra altıpasın sol çaprazından çektiği şutta Emre Güngör topu çizgide kayarak uzaklaştırdı.

  • 70. dakikada Musa Çağıran’ın pasıyla buluşan buluşan Akpala ceza sahası içerisinde kaleci ile karşı karşıya kalan Joseph Akpala sağ ayağının dışı ile şutunu çekiyor ancak top yan ağlarda kalıyor.

  • 83. dakikada Hakan Özmert’in sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top az farkla auta çıkıyor.

  • 90. dakikada orta alanın sol tarafından kazanılan serbest vuruşta Hakan Özmert’in şutunda Murat Akça’nın kafa vuruşunda kaleci Harun Tekin'den seken top Abdou Traore tamamladı: 3-2




 

Editör: Haber Merkezi