Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
04:14 Motosiklet sürücüsü yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı03:11 ABD yönetimi İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine önceden bilgi ve...02:54 Babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu02:37 Şırnak’ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı02:33 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davası jüri seçimi ile başladı01:33 Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı00:43 Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı00:08 Orhan Çıkırıkçı: “Fatih Hocamız çok kolay bir pozisyonda atılması biraz tuh...23:55 İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"23:47 Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi23:46 Okan Buruk: “Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak”23:44 Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi23:40 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestoları devam...23:36 Samsun’da yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı: 1 ölü23:35 Artvin’de su kanalına düşen adam hayatını kaybetti23:27 Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı23:06 Arazide kalp krizi geçiren emekli güvenlik korucusu hayatını kaybetti23:01 Bolu Belediye Başkanı Özcan: “Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletler...22:56 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: “Sonraki tepkimiz daha sert, yıkıcı ve...22:54 Pendik’te çekiciyle tehlikeli yolculuğa para cezası
Siyaset 24 Temmuz 2014 - 00:10 Yorum: 0

10 Ağustos'ta Türk milleti büyük bayramını kutlayacak

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, yaklaşan bayramı şimdiden kutlayarak, "İnşallah 10 Ağustos'ta Türk milleti büyük bayramını kutlayacak" dedi.

10 Ağustos'ta Türk milleti büyük bayramını kutlayacak

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Esenler'deki Halil İbrahim Vakfı'nda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içerisinde bulunulan aziz ve kutsal günlerde aşırı büyük sorun içerisinden geçtiğini dile getirerek, Türkiye'nin içeride huzursuzluk, zıtlaşma, bölünme tehlikeleri, kutuplaşmayla, dışarıda da itibarsızlaşmakla karşı karşıya olduğunu söyledi.

3 askerin şehit olduğunu hatırlatan İhsanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Bu, çocuklarımızı, gençlerimizi şehit edenlerin yanına kar kaldı. Teröristler artık yakalanamıyor. Bayrakları indirenler kaçıyor ama arkalarından söylev atılıyor, hiç bir şey yapılmıyor. Türkiye böyle sıkıntılı bir dönemi bir daha yaşamak istemiyor, Türkiye bir ve birlikte olmak istiyor, ulusal birlik ve beraberliğini korumak istiyor. Onun için Türkiye, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye'yi bir ve birlikte tutan, bütünlüğünü koruyacak olanlardan yana olacaktır. Türkiye'yi ayrıştırmak, Türkiye'yi bölmek, Türkiye'de zıtlaşmayı sağlamak için çalışanların önüne set çekecektir. Türkiye'nin, ülke dışındaki itibarını, komşularıyla olan münasebetlerini düzeltecek bir kişiye ihtiyacı vardır.'

İhsanoğlu, şoförlerin, diplomatların rehin tutulduğunu anlatım ederek, 'Onları kurtarmak için teröristlerle oturup masa başında anlaşmalar yapılıyor. Suriye'deki Türkmen kardeşlerimiz, Irak'taki Türkmen kardeşlerimiz, Kerkük'ten kaçan kardeşlerimiz, Telafer'den kaçan 50 bine yakın insanımız, 50 derece sıcakta susuz, yemeksiz, gıdasız ramazan günü barınak arıyorlar. Birleşmiş Milletler'in Kürtler için yaptığını biz niye Türkmenler için yapmıyoruz, niye güvenlik yerleri yaratmıyoruz? Biz her yerde insanlık için çaba eden bir millet şekilde tek başına Türkmen kardeşlerimizle niye daha yakından ilgilenmiyoruz?' diye konuştu.

Herkesi sevgi ve saygıyla kucakladığını söyleyen İhsanoğlu, 'İnşallah 10 Ağustos'ta Türkiye'yi birleştiren, Türkiye'yi bir arada tutacak olan, milleti birbirinden ayırmayacak olan, devleti güçlendirecek olan, kendi siyasi görüşünü zorla kabul ettirmeyecek olan, siyasi partiler içerisinde fark yapmayacak ve herkesi kucaklayacak olan, 76 milyonun temsilcisi olan, Türk devletinin başı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve milletinin bütünlüğünün temsilcisi birisini seçeceksiniz' dedi.

İhsanoğlu'na, TBMM Başkanvekili Meral Akşener de eşlik etti. 

'Türk milleti büyük bayramını kutlayacak'

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, iftarın ardından Esenler'de ramazan stantlarının olduğu bölüme geçerek, vatandaşlarla çay içti. Burada da İhsanoğlu, şu dilekleri dile getirdi:

'Allah, ramazan ayı boyunca tutulan oruçları, yapılan ibadetleri kabul etsin. Özellikle bin aydan daha hayırlı bu gecede ibadetleri, niyazları, herkezin niyazlarını kabul etsin. İslam dünyasının, Türk aleminin mutluluk içerisinde olmasını ve tüm dünyaya barışın gelmesini niyaz ediyorum. Maalesef bugünlerde, savaşların dinmesi lazım gelen ayda, şahısların mutluluk bünyesinde yaşaması lazım gelen bu ayda daima sorun içerisindeyiz, içeride ve dışarıda. İnşallah bu gece kabul olacak dualarımızla hem memleketimiz hem Türk alemi hem İslam dünyası huzura kavuşur.'

Esenler'de yaşayanların da sosyal adaletin daha iyi uygulandığı bir ülkede yaşamalarını arzulayan ve vergi, kredi kartı borçları sarmalından kurtulmalarını temenni eden İhsanoğlu, 'İnşallah biz göreve geldiğimiz süre bu konulara hususi şekilde eğileceğiz. Hükümetle, meclisle, tüm devlet kurumlarıyla bir arada çalışıp, bu kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermek için çaba edeceğiz. Sosyal adaletin, hukukun üstünlüğünün gerçekleşmesi, insan hak ve hürriyetlerinin en fazla biçimde uygulanması için söz veriyoruz. İnşallah bunları yapacağız' diye konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu, yaklaşan bayramı da şimdiden kutlayarak, 'İnşallah 10 Ağustos'ta Türk milleti büyük bayramını kutlayacak' dedi.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Esenler'deki programının ardından Yeniköy'deki konutuna geçti.

 

Muhabir: Andaç Hongur

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber