Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 23 Temmuz 2014 - 19:40 Yorum: 0

Demirtaş bisiklet turuna katıldı

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Diyarbakır Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübünün düzenlediği bisiklet turunda pedal çevirdi.

Demirtaş bisiklet turuna katıldı

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübünün Hasankeyf, Munzur ve Karadeniz'in dereleri ile İstanbul'un kuzey ormanlarına dikkati çekmek amacıyla düzenlenen bisiklet turuna katılarak, pedal çevirdi.

Bağlar Belediyesi Nevruz Park alanında eşi Başak, çocukları Delal ve Dılda ile bisikletçilere katılanDemirtaş, Kamışlı Bulvarı'ndaki Bağlar Belediyesi makine ekipman merkezine kadar pedal çevirdi.Demirtaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğe destek vererek yaşadıkları doğanın ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatmak istediklerini söyledi.

Bütün yurttaşları da etraf konusu için duyarlılığa çağrı ettiğini dile getiren Demirtaş, cumhurbaşkanı seçilmesi mecburiyetinde en çok duyarlılık göstereceği konulardan birinin tabiat olacağını vurguladı.

'Ailece destek vererek yaşadığımız doğanın bizim açımızdan ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatmak ve çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük miras olduğunu bir defa daha vurgulamak istedik' diyenDemirtaş, hem uluslararası sözleşmelerle hem yasayla korunması gereken doğanın bugün en çok tahrip edilen ve etraf hakları açısından da en çok ihlal edilen hak dallarından bir tanesi olmaya devam ettiğini belirtti.

Hükümet, mahalli yönetimler, tüm belediyelerin de etraf ve doğa konusu için aşırı daha duygulu olmaları gerektiğini kaydeden Demirtaş, şöyle devam etti:

'Ekolojik bir yaklaşım, çevreye doğaya saygılı bir yaklaşım gelişmediği müddetçe o ülkede insan hakları ve demokrasi kültürü açısından ara katedilmiştir denilmez, denilemez. Cumhurbaşkanı seçilirsem de en çok duyarlılık göstereceğim konulardan bir tanesi de herhalde etraf ve tabiat konuları olacak.'

Gazetecilerin, cumhurbaşkanı seçilmesi biçiminde Batman'ın Hasankeyf ilçesinin sular altında kalmaması için bir çabasının olup olmayacağı yönündeki soru üzerine Demirtaş, cumhurbaşkanının bu tür projeleri durdurma yetkisinin bulunmadığını, fakat Devlet Denetleme Kurulu'nu faaliyete katabileceğini, kurul cumhurbaşkanı adına bir denetleme yapabileceğini ve bu raporu mahkemelere sevk edebileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanının halkın menfaatlerini koruma açısından davaya müdahil olabileceğini belirten Demirtaş, 'Kendisi bizzat dava açabilir. Yürütme açısından bir yetkisi yoktur, lakin ben Cumhurbaşkanı olsam hem Hasankeyf hem Munzur hem şu anda lüzumsuz yere yapılan tüm hidroelektrik santralleri, Karadeniz'de doğayı ve dereleri mahveden santrallerin tamamını durdurmak için o girişimlerde bulunurum' ifadelerini kullandı.

Seçim kampanyaları kapsamında gezilerini sürdürdüğü yerlerde iyi tartışmaların olduğunu dile getirenDemirtaş, ortaya koydukları yeni hayat önerisine her yerde iyi bir talebin olduğunu anlattı.

Demirtaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

'Tabi bunları halkın tercihini sandıkta ortaya koymasıyla daima beraber göreceğiz. Ben rahatlıkla şunu anlatım edebilirim ki yürüttüğümüz kampanya Türkiye'de bundan sonra yeni bir hayat ve İdare anlayışını gündeme sokmakla başından itibaren kazanmış bir kampanyadır. Diğer kampanya ve öteki adayların yaklaşımları, devletçi, tekçi yaklaşımlar olmaya devam ediyor. En aşırı ümit yaratan, heyecan yaratan bizim kampanyamız. Doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde her tarafta bu duyguyu görmek bizim açımızdan aşırı sevindirici.' 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber