Turizm Bacasız Fabrikadır 

BACASIZ SANAYİ TURİZM

Turizm,bir yeri gezmek ya da doğal güzelliklerini görmek için çeşitli vasıtalar aracılığıyla yapılan seyahatlerdir.İnsanların kültürünün gelişmesinde önemli rol oynayan turizm ülkeler için de kalkınmanın anahtarıdır.. “Turizm yolu, barış ve kalkınma yoludur. “ sözü bu ifadeyi en güzel şekilde açıklamaktadır.

Turizm sayesinde insanlar,ülkelerindeki tarihi eserleri ve doğal güzellikleri,müzelerle de o ülkenin geçmiş tarihini ve kültür mirasını görme fırsatını bulur.Bununla beraber turizm,insanın bakış açısını değiştirip genel kültürünü geliştirerek gelecekteki nesillere bilgi aktarma imkanı sağlar.Turizm demek sadece gezip görmek değil,aynı zamanda o ülkeye ekonomik açıdan katkıda bulunmak demektir.Boşuna dememişler “Turizm,bacasız sanayidir.“ diye.

Turizmin gelişmesi için ulaşımın kolay ve konaklama yerlerinin çok olması gerekmektedir.Bununla beraber ülkedeki insanların hoşgörülü,konaklama yerlerinin ise temiz olması şarttır.Bir ülkeye gelen turist, hoşgörü ile karşılanmak,görmek istediği yere kolay varmak ve rahat etmek ister.Unutmayalım ki ; ” Bir memnun turist, bin turist yollar.” 

Her türlü imkanı en güzel şekilde ülkemize gelen turiste sunan Türkiye gezip görülecek yerler arasına ismini yazdırmıştır.İstanbul başı başına tarih ve turizm kentidir.Nevşehir'imizin incisi Kapadokya ise,kültür,tarih ve doğal güzellikleriyle bilineneler kadar bilinmeyen farkedilememiş değerleriylede saklı bir hazine gibi keşfedilmeyi bekliyor.

Eskinin izlerini,bizlere dünmüş gibi yaşatan Nevşehir Kalesi mimarisiyle ve manzarasıyla insanı büyülüyor.

Yine şehrin kurucusu Nevşehirli Damat İbrahim Paşanın keetleşme hareketinde kazandırdığı han,hamam,bezirhane,çeşmeler,Kurşunlu Cami gibi çok sayıda tarihi eserleride yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Ürgüp'ü,Göreme'si,Uçhisar,Ortahisar,Mustafapaşa'sı,Avanos'u,Derinkuyu,Özkonak ve Kaymaklı sıyla Yer altı kentleri Peribacaları kiliseleri ve kaya oyma mekanlarıyla geniş sosyal turizm altarnatif çeşitleriyle Güzel atlar diyarı Kapadokya Dünya nın merakla ve büyük ilgisiyle her yıl milyonlarca turistlere ev sahipliği yapıyor.


İşte yaşanılan yeri daha da yaşanası hale getiren bu güzelim yerler turizmin meşaleleri gibidir. 

Şimdi bizler,Doğal güzelliklerimizi,tarihi eserlerimizi,müzelerimizi kültürümüzü korumalıyız.Çünkü;korunan bir ülkenin kültürel değerleri hiçbir zaman yozlaşmaz.Aksine değer kazanır.Hizmeti en güzel şekilde anlatan şu sözü aklımızdan çıkarmamalıyız.”Turizm,hizmetle gelişir,sevgi ile büyür.Büyüyen turizm ise ekonomik gücümüzü de büyütür.

Şimdi Durmak zamanı değil,çalışmak,kültürel kalıntıları gün yüzüne çıkarma zamanıdır.Günümüz değerleri koruma,vatanı kalkındırma çağıdır.Ayrıca turizm ülkemiz ve Nevşehir'in kalbi Kapadokya içinde bacasız fabrikadır.Turizm sayesinde hem genel kültürümüz gelişir,hem de diğer insanlarla aramızda dostluk bağları oluşur.Hemde ülke ve bölge ekonomisi güçlenir...Kısacası biz insanlara barışın ve kardeşliğin ne demek olduğunu bir kez daha hatırlatır turizm.

Elinde valizi,yüreğinde ve zihninde binbir çeşit düşünceyle ülkemize gelen turist kültür ve medeniyet eserlerimizi gördükten sonra artık bizden biri gibi kendi ülkesine döner.O,artık gönüllü bir barış elçisidir.İşte turizm bizlere sadece maddi kazanlar değil,manevi ve kültürel kazançlarda sağlar.Ne büyük bir zenginlik değil mi ? O halde gelin el ele verelim Nevşehir'in Dünya gözbebeği olan büyük değeri Kapadokya sıyla bu zenginliği koruyalım,turizmi göz ardı etmeyelim.Bir barış güvercini de bizler uçuralım Kapadokya da ki üç hisarın göklerine.. 

Şen olasın Ürgüp Kırılsın Çanağın çömleğin destin Avanos Mesut olasın Göreme Uçhisar Mutlu Kalasın NEVŞEHİR...