Körü Körüne Muhalefet

Muhalefet nedir? - Bilinen anlamı bir tutuma, bir görüşe, bir davranışa karşı olma durumudur. Geçmişten günümüze ezbere eğitim sistemimiz bize bunu böyle öğretmiş olmalı ki muhalefetler bu kalıbın dışına söz konusu vatan millet olsa bile çıkamıyorlar. Tesadüfen geldikleri muhalefet koltuğuna ilk oturduklarında tek bir amaca hizmet ediyorlar oda hükümeti düşürüp yenine oturmak.

Hepsi vatandan milletten bahsediyor ama aslında bu kıymetli iki unsuru hem kullanıyor hem de kendi menfaatleri uğruna feda etmekten çekinmiyor. Neden böyle söylüyorum? Son günlerde Türkiye yüz adım gerideyken sesi soluğu çıkmayan her fırsatta istediği gibi kullanan şimdilerde ise başarısını hazmedemeyip önceden alt yapısını kurdurduğu b planı olan paralel devleti ortaya çıkaran dış güçleri destekler konumdalar.

Şaşırmıyorum daha önce Kürt-Türk davasında da desteklediler,  sağcı solcu davasında da büyük katkıları oldu, daha buna benzer birçok davada da. Şaşırmıyorum ama sinirleniyorum Vatan Millet derken vatana ihanet edenlere milletimizde destek veriyor, yani kullanılıyor. Tabi onlardan önce birde paralel devlet denmesine rağmen bu planın içinde olan yurdum insanı var. Hala paralel devletin sohbetine gidiyorum demeyi gururla söyleyen.

Merak ediyorum sohbetlerinde uzun adam ölsün diye dua edenler camilerden ezanın kaldırıldığı, kadınlarımızın başından başörtüsünün çekip alındığı, Kuran’ların toplatıldığı günlere mi özlem duyarlar. Bu güne kadar kim dinini bu kadar rahat yaşıyordu düşünmezler mi. ‘Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli; Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli’ diyen İstiklal Marşını gururla okuyanlar Çankaya da daha düne kadar ezan okutmuyorlardı. Şimdi onlar cemaatçi, cemaatçi onların oldu.

Cahil insan kullanılır, amacı olmayan insan kullanılır sizin amacınız Vatan Millet Allah Kitapsa bu yaptığınız nedir?  Aklınızla aranıza aracı koymayın. Allah’la aranıza aracı koymayın. Okulda ezberlediğiniz şeylerden birazda size faydalı olanları hatırlayın mesela sürü psikolojisinin hangi canlıya has olduğunu, insanı diğer canlılardan ayıran özelliğin akıl, doğruyla yanlışı ayırt edebilme kabiliyeti olduğunu… Muhalefet olmayı bir kenara bırakın davanız vatan milletse doğrunun yanında yanlışın karşısında olacaksınız görmeniz gerekenlere kör bakarak, bunca yanlışı doğru kabul ederek hiçbir yere varamadınız varamazsınız. Bir kere ‘Biz Bu Vatan İçin Şahadete Yürüyen Gönüllü Erleriz’ deyip son nefesini verenleri, kendini bu yola adayanları düşünün ve elinizi vicdanınıza koyun.