AK PARTİ İL BAŞKANI TANRIVER’DEN MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SÜRECİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA;

“2015 GENEL SEÇİM HEDEFİMİZ OYLARIMIZI  ARTIRIP 3 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTMAK”

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, 2015 Milletvekilliği Genel seçimlerinde  AK Parti’nin oylarını artırarak 3 milletvekiline sahip olacağına inandığını belirtti.

Hedeflerinin gerçekleştirilmesi için tüm parti teşkilatlarının yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyleyen Tanrıver; “Halkımızın hizmetkarı konumundaki partimiz, öyle inanıyorum ki 2015 Milletvekilliği  Genel seçimlerinde şehrimiz genelinde oylarını artırıp 3 milletvekilliğini de kazanacaktır” dedi.

Tanrıver; “Partimiz iktidara geldiği günden bu yana şehrimizde her daim 3 milletvekilini ile yola devam etmiştir. 2015 teki hedeflerimizde yine oylarımız artırarak üç milletvekili çıkarmaktır. Bunun için il, ilçe, belde köy ve mahalle teşkilatlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde uyum halinde çalışacağız”dedi.

“ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI İÇİN NET BİR TARİH YOK”

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, yaptığı açıklamada, 2015 Haziran ayında yapılması öngörülen milletvekilliği seçimleri öncesinde milletvekilliği aday adaylığı başvurularına ilişkin olarak  şu ana kadar  AK Parti Genel Merkezi tarafından bir tarih bildiriminin yapılmadığını belirterek şöyle konuştu; “ 15 Eylül 2014 ve 22 Şubat 2015 tarihleri AK Parti’nin kongre sürecidir. 22 Şubat tarihine kadar kongreler devam edecektir. Yani bu süreçler içerisinde aday adaylığı için başvuru tarihi bulunmamaktadır. Ancak kongre süreçlerinden sonra 2015 genel seçimleri için aday adaylığı ve resmi kurumlarda görev yapanlar için istifa tarihleri açıklanacaktır. Zaten bu yöndeki gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bu nedenle kamuoyunda milletvekilliği aday adaylığına ilişkin ortaya çıkan ifadeler asılsızdır” dedi.

“BAŞBAKANIMIZIN PROGRAMINDA DEĞİŞİKLİK VAR”

Tanrıver, 11 Aralık 2014 Cumartesi günü yapılacak olan AK Parti Nevşehir 5. Olağan kongresine Başbakan ve Genel Başkan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılması için yaptıkları davetin olumlu cevaplandığını söyledi.

Tanrıver ; “ Daha önce 13 Aralık 2014 Cumartesi günü olarak belirlenen kongre tarihimiz Başbakanımızın yoğun programı nedeniyle 11 Aralık 2014 Perşembe gününe alınmıştır.    Başbakanımızın programında herhangi bir değişiklik olmadığı sürece başkaca değişiklik görülmemektedir. Adeta bir şenlik ve demokrasi şöleni halinde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz 5. Olağan il kongremize Başbakanımız ve Genel Başkanımızda onurlandıracaktır. Olası bir tarih yine   kamuoyuna bildirilecektir.” şeklinde konuştu.