Avanos Kayadan Oyma Kongre Merkezi Müze Olacak

NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Değirmenci, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin önümüzdeki günlerde çok güzel çalışmalara imza koyacağını belirtti.

Avanos ve Hacıbektaş belediye başkanlarının hazırladıkları projelerin hayata geçirilmesi ile birlikte bu iki ilçenin daha güzel ve modern bir görünüm kazanacağına değinen Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Değirmenci, Avanos belediyesinin hazırladığı bir proje doğrultusunda kayadan oyma kongre salonunun bölge kültür müzesi haline dönüştürüleceğini ve Kültür ve Turizm bakanlığına devredileceğini söyledi.

Avanos ilçesindeki TOKİ konutları ve yeni köprü çalışması konularında da bilgiler aktaran Değirmenci, “Avanos’ta TOKİ ile ilgili başvurular alındı. Kayıtlar yapıldı. TOKİ sayıyı yeterli bulursa yakın zamanda burada çalışmalar başlar. Üçüncü köprü bir seçim projesi idi diye düşünüyorum. Projeyi gördüğümde çok büyük ve ilçeyi çirkinleştirecek bir projeydi. Karayolları genel müdürlüğü köprü üzerinde çalışma yapacak. Önümüzdeki yıl buradaki çalışmalar başlayacak diye düşünüyorum. Avanos belediyemizin işleyiş açısından güçlü belediyelerimizden. Borçları var ama çok uzun süreye yayılmış durumda. Kayadan oyma kongre merkezi bölgeye uygun kültür müzesi haline dönüştürülecek. Kültür Bakanlığına devredilecek orası. Sanatçı mahallesi diye uzun süre önce kamulaştırması yapılan mahalle ihale edilecek. Avanos’un eski evlerinin tadilatı konusunda çalışmaları yapılacak. Hacıbektaş belediyemizin de önümüzdeki günlerde çok güzel çalışmaları ve projeleri var. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz göreceksiniz çok güzel çalışmalar yapacak ve ilçelerine çok önemli kazanımlar sağlayacak” dedi.