Avanos’a bağlı köylere çocuklar için oyun parkı yapılması konusunda gösterilen girişimler sonuç verdi.
Geçtiğimiz günler de Bozca Köyünde incelemelerde bulunan Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, köyde yapılan kilit parke yol yapım çalışmalarını yerinde incelemişlerdi. Ziyaret sırasında Köy muhtarı Baber: “Hizmet yapıldıkça köy halkı farklı isteklerde bulunuyor. Yol sorunumuz büyük çoğunlukla halledildi. Köyümüzün gençleri şimdi boş zamanlarını değerlendirmek üzere futbol sahası istiyorlar, çocuklarımız oyun alanları istiyorlar. Sayın Kaymakamımızın, bu konulara da el atarak halledeceklerine inancım tamdır.” şeklinde konuşmuştu. Bu ziyaretten çok kısa bir süre böyle bir gelişmenin yaşanması da Kaymakam Eldivan sözünü yerine getirmiş olması demek oluyor.


Konu hakkında www.fibhaber.com Haber merkezimize açıklamalarda bulunan Avanos Kaymakamı Sayın Mustafa Eldivan; Köylerimizin modern ve sağlıklı bir şekilde hizmete kavuşmaları için yürüttüğümüz çalışmalar sürerken özellikle alt yapıları tamamlanmış köylerimizden gelen ihtiyaç ve talepleride yerine getirmeye çalışıyoruz.İşte bu kapsamda Köylerimizden gelen bu istek ve talepler doğrultusunda yapmış olduğumuz ziyaretlerde muhtelif köylerimizde çocuklar için oyun parkı istekleri vardı. Bizde Avanos Kaymakamlığımız olarak, ilçemize bağlı Aktepe, Bozca, Çavuşin, Büyükayhan, Küçükayhan, Üçkuyu köylerine çocuk oyun parkı yapım işi için start verdik.

Gerekli ön çalışmaları tamamlayarak bu 6 köyümüzde Çocuk oyun parkları için önümüzdeki günlerde Açık İhale Usulü İle ihaleye çıkıyor dedi.
 
Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan şimdiden yapılacak olan Çocuk oyun parklarının köylerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum dedi.

Köylerin daha yaşanabilir olmasını temin etmek ve çocukların gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Avanos ilçemize bağlı 6 köyümüze çocuk parkı yapacaklarını ifade eden Kaymakam Mustafa Eldivan, "Projenin amacına kavuşarak, çocuklarımıza ve köyümüze faydalı olmasını diliyorum" dedi.