Kozaklı FTR Hastanesine Sıkça Sorulan Sorular

NEVŞEHİR(MHA) Ülkemizin dört bir yanından yüzlerce hastanın şifa aradığı Kozaklı Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesine sıkça sorulan sorular arasında hastaneye sevk mi yapılması gerektiği, hastanenin özel bir hastane statüsünde mi olduğu, hastaların tamamına su tedavisi uygulanıp uygulanmadığı gibi sorular yer alıyor.

Hastane yönetimi Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde hastalığına çare arayanlara yönelik bu sorulara cevap veriyor. İşte hastane yönetimine sıkça sorulan sorular ve cevapları;

Kozaklı Ftr Hastanesi’ne Sevk Gerekiyor mu ?

Sevk gerekmiyor olup, doğrudan muayene ve yatış yapılabilmektedir, ancak yatış kararı muayene neticesinde verilmekte ve yatış daha sonra randevu ile gerçekleşmektedir.

Kozaklı Ftr Hastanesi Özel Hastane midir ?

Kozaklı Ftr Hastanesi özel bir hastane olmayıp, T.C. Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir kamu hastanesidir.

Hastanede Muayene ve Yatış İçin Harcama Yapmam Gerekir mi ?

SGK kapsamında tedavi yardımı hakkı bulunan kişiler bakımından Kozaklı Ftr Hastanesi’nde muayene ve yatış için hiçbir ücret talep edilmemektedir. Bu kapsamda olmayan kişiler hastaneden ayrıntılı bilgi alabilirler.

Her Hastaya Termal Su Tedavisi (Termal Hidroterapi) Uygulanıyor mu ?

Termal Su Tedavisi (Termal Hidroterapi)’nin her hastaya uygulanması mümkün değildir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon açısından pek çok hastada uygulanabilmektedir. Ancak hekim kanaati ile yararlanılması mümkün olan bir tedavi yöntemidir. Hekimlerin uygun gördüğü hastalar uygun tedavi programı ile faydalanabilmektedir. Hekim kanaati açısından da kişinin bedensel durumu, fiziki yeterliliği, ek hastalığının olup olmaması, enfeksiyona bağlı nedenlerin var olup olmaması, açık yara bulunup bulunmaması ile kişinin abdest kontrolünün durumu gibi çok yönlü bir değerlendirmeyi gerektiren bir konudur.

Yatış İçin Davet Edildiğimde Gelirken Neler Getirmeliyim?

1-Yatış için gelecek olan hastamızın bir refakâtçisinin olması şarttır.

2-Tekerlekli sandalyesi mevcut olan hastalarımız tekerlekli sandalyeleri ile birlikte gelmelidirler.

3-Mutlaka kullandıkları cihazları ve ilaçları yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

4-Hidroterapi yönünden terlik, havlu, bone ve mayo (bayan ve erkek havuzları ayrıdır).

Kozaklı Ftr Hastanesinde Fizik Tedavi Uzmanı Raporu İle Kaplıca Kür Tedavisi Uygulanıyor mu?

Kozaklı Ftr Hastanesi özellikle randevu ve yatış bekleyen çok sayıda Rehabilitasyon hasta grubuna öncelik tanıdığından ayrıca ilçede kür tedavisi hizmeti veren ruhsatlı başkaca tesisler bulunduğundan Kaplıca Kür Tedavisi programını yatan hastalar için uygulamaz, ancak günübirlik ayaktan hasta grubuna bu hizmeti verebilmektedir. Kaplıca Kür Tedavisi için yönlendirilen hastaların yatış talebi olanlar hastanemizde tedavi edilmemektedir.