Nevşehir'de Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ile birlikte şehir merkezinde kar ile mücadele çalışmaları başlatıldı.
Zaman zaman etkili olan ve yüksek kesimleri uzun süre etkisi altına alan kar yağışı ile birlikte Nevşehir Belediyesi ekipleri, kar ile mücadele araçları ile şehrin ana arterleri başta olmak üzere cadde ve bulvarlarda trafik akışının düzenli hale getirilmesi için yoğun çaba harcadı.

Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği kar ile mücadele çalışmaları Sabah saatlerinde de devam etti.

Öte yandan Nevşehir Belediyesi sorumluluk alanına giren yollarda, karla mücadele çalışmaları kapsamında buz ile kaplı yollarda trafiğin daha güvenli bir şekilde sağlanması için yaklaşık 800 ton kaya tuzu ve kırılmış taş karışımı malzemenin kullanılması planlanıyor.

Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa yürütülecek 2014-2015 kış döneminde karla mücadele çalışmalarında, 2 Greyder, 4 kepçe,4 kar kürüme kamyonu çalışmalara katılacak.

Nevşehir Belediyesi tarafından buzlu yollarda trafiğin işleyişinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi içinde, bir önceki dönemden kalan malzemelerle birlikte yaklaşık 800 ton düzeyindeki kaya tuzu kırılmış taş karışımı, kullanıma hazır hale getirildi