Nevşehir’de Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle İl Müftülüğü tarafından birçok etkinlik gerçekleştirildi.
 
Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle Nevşehir İl Müftülüğünce Kapadokya Kültür Merkezinde Konferans düzenlendi.

            Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Kılıç, Kız İmam Hatip Lisesi Müdiresi Senem Aydoğan,  Din Görevlileri, Kur’an kursu Öğreticileri Müftülük Personeli, Aday din görevlisi ilahiyat, Anadolu İmam Hatip ve Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.
 
İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Tilavetin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Cami ve Gençlik” konulu sinevizyon izlendi.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş “Gençliğin Şekillenmesinde Caminin ve Din Görevlisinin Yeri ve Önemi” konulu konferansını verdi.
 
Prof. Dr. Ali Erbaş; “Cami, Allah’a ibadetlerin yapıldığı, ellerin açıldığı, duaların yapıldığı, gönüllerin Allah’a bağlandığı, birlik ve beraberliğin diz dize, omuz omuza en güzel şekilde yaşandığı mübarek mekândır, bir Mekteptir.    Bununla beraber cami aynı zamanda Kürsüsüyle, Mihrabıyla olduğu kadar, suffe misali yanındaki Medreseleriyle ilme, irfana, eğitim ve öğretime tarih boyunca hizmet etmiştir. Medeniyetimizin inşasında çok önemli bir yere sahiptir.
Değerli Din Gönüllüleri; Haftanızı tebrik ediyorum. “Allah katında değerinizi öğrenmek istiyorsanız sizi hangi işte istihdam ettiğine bakınız” demiş Ataullah İskender’i. Mesleğinizle onur duyabilirsiniz. Ama şükrünü etmek mecburiyetindesiniz” dedi.
 
Bu yıl camiler ve din görevlileri haftası temasının “Cami ve Gençlik” olarak belirlendiğini aktaran İl Müftüsü Öztürk, cami ile gençler arasında iletişimi sağlamlaştırmak ve gençleri camiye özendirmek adına bir çok faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi.
İl Müftüsü Öztürk programa katılanlara ve salonu tıklım tıklım dolmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, tüm din görevlilerinin, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı.
 
 Konuşmaların ardından, Nevşehir İl Müftülüğü Damla İlahi Grubu ve Nevşehir Belediyesi Musiki Ekibinden oluşan Tasavvuf Musikisi Korosu çeşitli ilahiler seslendirdi.
 
İl Müftüsü Yakup Öztürk günün anısına Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş’a Plaketlerini takdim etti.
 
Takdimin ardından Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş 2013-2014 yılı Ramazan aylarında İl Merkezinde Hatimle Teravih namazı kıldıran altı Din görevlilerine Başarı Belgelerini takdim etti.