Diyanet İşleri Başkanlığı 2014 Yılı Hac Organizasyonu çerçevesinde İl Müftülüğünce, hacca gitmeye hak kazanan hacı adaylarına Merkez Fatma hatun Camiinde bilgilendirme seminerleri verildi.
Başkanlık Hac Organizasyonu ile  2014 yılında hacca gitmek üzere, ilimizden kayıtlı olup, kura sonucunda hacca gitmeye hak kazanan, 410 hacı adayını bilgilendirmek amacıyla 25-27.08.2014 tarihleri arasında Merkez Fatma Hatun Camiinde “Hac Bilgilendirme Seminerleri” düzenlendi.
 
Seminer, Din görevlisi tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kadın-erkek bütün hacı adaylarının katıldığı seminerlerde, hacı adaylarına irşad ve bilgilendirme, uygulamalı olarak hac hakkında gerekli tüm bilgilerin yanında, Hacı adaylarımıza yolculuk, gidiş ve dönüş, idari ve sağlık konuları, Mekke-Medine'deki ziyaret yerleri ve Hac menâsiki gibi konularda bilgiler verildi.
 
İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptığı açılış konuşmasında; “Mübarek ve Mukaddes beldelerin sevdalıları; Rahman’ın misafirliğine namzet çok kıymetli Hacı adayları; beklediğiniz gün yaklaşıyor, İslam’ın beş temel esasından biri olan “Mübarek bir Haccın mükâfatı Cennet’tir” müjdesince karşılığı cennet olan bir ibadete mazhariyetin sevinç, kıvanç ve heyecanını yaşıyorsunuz. Ben de defalarca gitmeme rağmen sizlere gıpta ediyorum. Ne mutlu sizlere, hayırlı uğurlu, mübarek olsun. Çok kazançlı bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Ama daha çok kazançlı olmak ve hiç zarar etmemek için tavsiyem şunlar olacak ki;
1-Ben sadece Allah için ibadet kastıyla gidiyorum.
2-Bu uğurda şayet sıkıntı çekersem, sıkıntıyı değil, Kimin için çektiğimi düşünüp, sabredeceğim.
3-Dedikodu, suizan, malayani gibi boş ve faydasız ve günah işlerle asla vakit geçirmeyeceğim.
4-Hep, zikir, fikir, şükür, ibadet, tilavet ve tavaf ile vaktimi değerlendireceğim.
5-Her gördüğümü Allah’ın misafiri bilerek, Allah’ın hatırına seveceğim ve nefsime tercih edeceğim.
6-Günahlarımın muhasebesini yapıp tövbe edeceğim, gözyaşı dökeceğim.
7-Hac dönüşü bir daha eski kötü huylarıma asla dönmeyeceğim.
8-Hacı olacağım hacı kalacağım.
9-Yurduma dönünce umreciler, hacılar Allah’ın elçileridir, tanımına riayet edip, hal, hareket ve tavrımla İslam’ı temsil ve tebliğ edeceğim. Şüphesiz siz daha iyisini düşünür ve yaparsınız. Bu niyet bu karar ve bu azimle yapacağınız haccınız şimdiden, makbul ve mebrur olmasını diliyor, yolunuz açık olsun diyor, bizleri de duadan unutmayın diyorum. Son olarak şair diliyle sizin;
Biz dünyadan gider olduk,
Kalanlara selam olsun,
Bizim için hayır dua,
Kılanlara selam olsun. Sözüne karşılık; bizde diyoruz ki,
Mekke ile Medine,
İki eşsiz hazine,
Cihâr yâr-i güzine,
Bizden Selam götürün.
  

                 Müftü Öztürk’ün açılış konuşmasının ardından Kafilede görev alacak olan Aksaray İl Müftü Yardımcısı Süleyman Şahin’de hacı adayları ile tanıştı ve kısa bir konuşma yaptı.
 Konuşmaların ardın İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat hacı adaylarına Nevşehir’den Kutsal topraklara hareket, otellerine hareket, Mekke ve Medine hakkında önemli bilgiler verdi.
 Haber Fotoğraf: Adnan TEKİN
                           Site Editörü