Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek kendisi üzerinde yapılan ithamlar konusunda sessizliğini bozarken Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Uğur’un kurgu haberlerinin hiç birine boyun eğmeyeceğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti;



Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa UĞUR’un http://www.nevtes.org uzantılı web sayfasında ve Haber sitenizdeki açıklamalarında  “Milli Eğitimde Sular Durulmuyor” isimli haberde şahsımın “özel motorlu taşıt Sürücüleri kursu direksiyon eğitim dersi sınav görevli olmadığı halde sınavda görevli gözükerek hak etmediği halde 800 TL” aldığım iddia edilmektedir.



İşte İl Milli Eğitim Müdürü Şimşek'ten İddialara ilişkin cevap gecikmedi;

Karalama, itibarsızlaştırma, çamur at izi kalsın mantığıyla şahsımı hedef alan ve neticesinde psikolojilik baskı kurmak maksatlı kurgu haberlerle tezvirat yapan bir sendika başkanı ile karşı karşıyayım. İlgili sendika başkanı Nevşehir’ de göreve başlamamdan öncesinden günümüze kadar sistematik bir şekilde uzantılı web sayfasında “küp içinde ne varsa dışarıya sızdırır” fehvasınca kendi içindeki menfi duygularını dışa vurarak, kurgu haberlerle algı operasyonu yapmaktadır

Bu sendika başkanının, yasal faaliyetleri hariç, milli eğitim müdürlüğünün üzerinde nüfuz kurmasını izin vermeyeceğimi, tezviratlarının temelinde de Nevşehir’de göreve başladığım andan itibaren kaybettiği nüfuzunun geri almak olduğu tarafımdan bilindiği gibi kamuoyunun da bilinmesini isterim.

Bahse konu haberle ilgili olarak, taşıt sürücü belgesi (ehliyet) alacak vatandaşlarının bu belgeyi nasıl alacakları “Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitim Dersi Sınav Yönergesi” çerçevesinde belirtilmiştir. Bu tarz sınavların yürütmesi  “Sınav Yürütme Komisyonu Başkanı ve Üyeleri ” ile “Sınav Uygulama ve Değerlendirme Komisyonu Başkanları ve Üyeleri” tarafından yapılmaktadır. “İl Sınav Sorumlusu”nun sınav alanında uygulamaya yönelik bir görevi yoktur; görevi, il genelinde yapılan sınavların sağlıklı işleyişini düzenlemek, bir aksak çıkınca gerekli tedbirleri almaktır. Ayrıca, özel MTSK direksiyon eğitim dersi sınavı evrakları içinde “İl Sınav Sorumlusu”nun sınav sırasında ve sonrasında imzalaması gereken hiçbir sınav evrakı da bulunmamaktadır.

 Beş (5) gün olarak kullandığım yıllık iznim 04 Nisan 2014 Cuma günü bitmiştir. Akabinde göreve başladığım tarihte ve sonraki günü İlimizde gerçekleştirilen özel MTSK direksiyon eğitim dersi sınavında il sınav sorumlusu olarak görev aldım. Sınav yürütme komisyonu başkanı ile ilgili sınav süreçleri müşavere edilmiştir. Bu bağlamda, İlimizde 5 ve 6 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen özel motorlu taşıt sürücüleri kursu direksiyon eğitim dersi sınavında; yapılan görevlendirmeler mevcut mevzuat hükümlerine uygundur. Tüm görevlilerin mali ödemelerinde ve görevlerini ifasında usule aykırı bir yön yoktur.  Özel MTSK direksiyon eğitimi dersi sınavın tüm süreçleri göz önünde bulundurulduğunda MTSK direksiyon eğitimi dersi sınavı hiç problem yaşanmadan tamamlanmıştır.

Yukarda ki açıklamalar ışığında iddia edilen hususlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tezviratları yayan ve dile getiren tüm sorumlular hakkında yasal yollara başvurulacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.