Akyazı Ormanlarında gece operasyonu

Akyazı'da ormanlık alanlarda gece 02:00 ile 05:00 saatleri arası ormana zarar veren böceklere karşı mücadele eden orman dostu karınca nakilleri yapıldı

Haber Resmi
Haber Resmi
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz tarafından bizzat yürütülen uygulama ile orman dostu kırmızı karınca kolonileri yoğun oldukları ortamdan alınarak bulunmayan diğer mevkilere konuşlandırılıp emniyete alındı.

Akyazı Orman İşletme Müdürlüğü Dokurcun Orman İşletme Şefliği Ormanlarında yapılan bu Biyolojik Mücadele uygulaması, Orman Zararlıları İle Mücadele Şube Müdürü M. Ali Ekşi, Şube Mühendisi Çetin Barsgan, Akyazı Orman İşletme Müdürü Zekeriya Beyazlı, Dokurcun Orman İşletme Şefi Mustafa İskender ve Orman Muhafaza Memurları ile konusunda yetişmiş işçilerden oluşan 12 kişilik ekip tarafından gerçekleştirildi.

Yetkililer yaptıkları açıklamada; "Doğadaki her canlının çeşitli düşmanları olduğu gibi, böceklerin de düşmanları vardır. Bunlar böcekleri normal zararsız seviyenin altında tutarlar ve böceklere karşı tabiattaki karşı dengeyi meydana getirirler. Şayet böyle olmasaydı çok yüksek üreme enerjisine sahip olan böceklerin önüne geçmek mümkün olamazdı. Böceklerle Mücadele de takip edilen yol direkt ve indirekt olmak üzere ikiye ayrılır. İndirekt Mücadele; İşletme Tedbirleri, Biyolojik Mücadele ve Normal Koruma olmak üzere üçe ayrılır. Kurumumuzca öncelikli tercihimiz biyololjik mücadeledir" denildi.

Alaattin ONUR

18 Nis 2014 - 11:30 - Yaşam --- Okunma

Son bir ayda medyabar.com sitesinde 11.875.707 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.