Karasu'da servis gerginliği

Dolmuş hattı bulunduğu gerekçesiyle taşımalı öğrenci sistemi dışında bırakılan Karasu ilçesinin Manavpınarı Mahallesi'nde öğrenci velileri kiraladıkları özel servis araçlarının dolmuş şoförleri tarafından tehdit edilerek mahalleye sokulmadığını iddia ediyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün taşımalı sistem dışında bıraktığı yerleşim birimlerinden biri olan Manavpınarı'nda öğrenci velileri, kiraladıkları özel araçların dolmuş şoförleri tarafından mahalleye sokulmadığını öne sürerek Kaymakamlığa şikâyette bulundular.

Öğrenciler okula gidemedi

Salı sabahı Hükümet Konağı önüne gelen Mahalle Muhtarı Ali Topçu ve bir grup veli, servisin engellenmesi dolayısıyla 17 öğrencinin okullarına gidemediğini söylediler. Kaymakamlık girişinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan öğrenci velisi Ekrem Topçu çocuklarının okula gitmesinin engellendiğini iddia etti. Topçu şöyle konuştu: ?Üç kez tuttuğumuz öğrenci servislerin köye gelmesi engellendi. Bunlar evrakları eksiksiz, öğrenci taşımaya elverişli ticari kaydı olan araçlar. Bu gün sınavı olan öğrenciler okula gidemediler. Mahalleyi bilinçli olarak taşımalı sistemden düşürdüler. Sırf minibüsler para kazansın diye. Dört araçları var ve sayı olarak yetersiz.?

Tehdit iddiası

Bir diğer öğrenci velisi Gülistan Bakan da yevmiyeye giderek iki çocuğunu okuttuğunu belirtti ve ?Buraya hakkımızı aramaya geldik diye Milli Eğitim'den siyasilere telefon açıldı. Beni tehdit ettiler. Geçen yıl bu yüzden dayak yiyordum. Tuttuğumuz araçların şoförlerini ve beni tehdit ediyorlar. Herkes kendi çıkarını düşünüyor. Neymiş, dolmuşçu para kazanacakmış. Devlet eğitime önem verin diyor. Hani devlet? Ben istediğim araçla çocuğumu okula gönderemeyecek miyim?? diye konuştu.

Muhtara sorulmamış

Mahalle Muhtarı Ali Topçu da yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Sorunun iki yıldır devam ettiğini belirten Topçu ?Geçen yıl Milli Eğitim muhtarlıktan taşımalı ile ilgili görüş istemiş. Dönemin muhtarı mahalleye dolmuş çalıştığını belirtip servis istememiş. Ancak kurulan kooperatif yasal gereklerini yerine getirmiş değil. Belgeleri eksik ve kaçak çalışıyorlar? dedi. Bu yıl Milli Eğitim'in muhtarlık yerine kooperatife yazı yazmasını anlamlı bulduğunu da belirten Muhtar Topçu ?Neden geçen yıl eski muhtara soruldu da bu yıl bana sorulmadı. Servis talep edeceğimi biliyorlardı. Burada kooperatiften yana kayırmacılık var? diye konuştu.

BİMER ne yaptı?

Konuyu bir dilekçeyle BİMER'e de ilettiğini anlatan Muhtar Ali Topçu şöyle konuştu: BİMER şikâyet ettiğim kurum olan Milli Eğitim üzerinden bana cevap yazmış. Bunun üzerine Valiliğe başvurdum. Şimdi soruşturma açıldı. Velilerin kiraladığı aracın önü 10 kişi tarafından kesiliyor ve şoförü tehdit ediliyor. Bunların bizde isimleri var. Şoförler Odası Başkanı bile tehdit edilmiş. Bunun yanında dolmuşlar öğrencileri terminalde bırakıyor. Çocuklar Lise'ye, Toki'deki okula nasıl gidecek??
Muhtar ve öğrenci velileri daha sonra Kaymakam Şafak Gürçam'la görüşerek şikâyetlerini aktardılar. Görüşmeye Ak Parti İlçe Başkanı İshak Sarı?nın dakatıldığı gözlendi. Kaymakam Gürçam konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

20 Kas 2014 - 17:31 - Güncel --- Okunma

Son bir ayda medyabar.com sitesinde 11.875.707 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.