Ajans Dergi

Aylık Siyaset ve Analiz Dergisi

0 notes

Ajans, Mart sayısında “Türkiye Ekonomisi'ni” sorguluyor

image

Aylık siyaset ve analiz dergisi Ajans, Mart sayısında yine gündeme ilişkin önemli konuları ele alıyor. Şubat sayısında 17 Aralık operasyonu ve sonrasında yaşananları, Türkiye’de bağımsız yargıyı konu alarak, çeşitli yönleriyle irdeleyen Ajans; Mart sayısında bu kez 17 Aralık sonrasının analizini ekonomik göstergeler doğrultusunda yapıyor. Ve soruyor: 17 Aralık hedef Türkiye ekonomisi mi?
 
Dergide bu ay yine birbirinden çarpıcı söyleşiler yer alıyor. Söyleşi konukları; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve CHP’nin İBB Başkanı adayı Mustafa Sarıgül. Davutoğlu, 17 Aralık vak’asının ardından iç ve dış hareketliliğe vurgu yaparken Sarıgül ise seçim arifesinde Şişli tecrübesinden de yola çıkarak İstanbul’a vadettiği çalışmalarını anlattı.

Özel haber köşesinde deneyimli gazeteci Ferhat Ünlü, son günlerin flaş gündemi olan dinleme konusunu “post-modern istihbarat” üzerine inceleme yapıyor.

Ajans’ın zengin yazar kadrosu bu ay yine aydınlatıcı makalelerle okurlarıyla buluşuyor. Ahmet Taşgetiren, Fuat Keyman, Mete Çubukçu, Naci Bostancı, Erol Göka, Yusuf Kaplan, Ali Şahin ve Ali Şükrü Çoruk gündeme, tarihe ve topluma ilişkin önemli noktaların altını çiziyorlar. Brif, perspektif, ekonomi, gündem, tarih ve medya gibi köşeleriyle Ajans 1 Mart’ta bayilerde…

Filed under ajans ajansdergi

0 notes

“Bağımsız Yargı” Şubat sayımızda

image

Aylık siyaset ve analiz dergisi Ajans, Şubat sayısında yine gündem oluşturacak konulara temas ediyor. 17 Aralık operasyonu ve sonrasında yaşananlar Türkiye’de bağımsız yargı gündeme geldi. Aslında bu yeni bir tartışma konusu değil. Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana, Türk yargısının ne kadar bağımsız olduğu sorusu hep gündemdeydi. 2002’den sonra yapılan bazı değişikliklerle yargı bağımsız hale getirilmeye çalışılsa da, gelinen nokta bunda pek de başarılı olunamadığını ortaya koyuyor.

Ajans, Şubat sayısında bu konuyu masaya yatırıyor. Yargının neden bağımsız olması gerektiği ve Türkiye’de yargının geldiği noktaya temas edilen dergide, Adalet eski Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk’le yapılan söyleşi konuya ilişkin farklı bir okumaya zemin hazırlıyor.

Dergide bu ay yine çarpıcı bir söyleşi yer alıyor. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’la son dönemdeki gerilimlerin ekonomiye ve kalkınmaya etkileri ile alakalı yapılan mülakat, meraklılarına önemli detaylar sunuyor.

Özel haber köşesinde gazeteci Ferhat Ünlü’nün önemli bir değerlendirmesi bulunuyor. Ünlü, MİT’in geçmişi ile bugünü arasındaki strateji değişimini tüm detaylarıyla tahlil ediyor.

Ajans’ın zengin yazar kadrosu bu ay yine ufuk açıcı makalelerle okurlarıyla buluşuyor. Fuat Keyman, Mete Çubukçu, Naci Bostancı, Erol Göka, Yusuf Kaplan, Ali Şahin ve Ali Şükrü Çoruk gündeme, tarihe ve topluma ilişkin önemli noktaların altını çiziyorlar. Şubat sayısıyla birlikte Ajans’a Türkiye’nin en önemli kalemlerinden biri, Ahmet Taşgetiren de dahil oldu. Taşgetiren ilk yazısında hükümet ve camia arasındaki polemiği tarihsel süreçteki birlikteliklere atıfta bulunarak değerlendiriyor.

Brif, perspektif, ekonomi, gündem, tarih ve medya gibi köşeleriyle Ajans 1 Şubat’ta bayilerde olacak…

Filed under ajans ajansdergi Fuat Keyman Mete Çubukçu Naci Bostancı Erol Göka Yusuf Kaplan Ali Şahin Ali Şükrü Çoruk Ferhat Ünlü Cevdet Yılmaz Hikmet Sami Türk

0 notes

VE AJANS MERHABA DİYOR…

image

Türkiye bir dönüşüm sürecine girdi. Toplumsal dönüşümler yalnızca siyasal atılımlarla vuku bulmuyor. Kültürel gelişmişlik de toplumların dönüşümünde ciddi bir paya sahip. Olayları geniş bir perspektiften sunarak, düşünce dünyamıza farklı pencereler açmak amacıyla yola çıkan Aylık Siyaset ve Analiz Dergisi Ajans, 1 Ocak’ta yayın hayatına “merhaba” diyor.

Tarafsız yayıncılığın imkansız hale geldiği bir ortamda Ajans her kayd-u şartta tarafsız, hakkaniyetli, itidalli, ülkemizin gelişmişlik düzeyine katkı sağlamayı amaç edinmiş bir yol haritası belirlemeyi hedefliyor. Bilgi kirliliğinin bu kadar arttığı, yalan yanlış haberlerin çok kolay bir şekilde yayıldığı bu dönemde Ajans, mesnetsiz değil kaynağı sağlam bilginin, provokatif söylemlerin değil, birlik ve beraberlik mesajlarının dergisi olmayı amaçlıyor.

Ulusal çapta yayınlanacak olan Ajans, sektördeki boşluğu doldurma hedefiyle yola çıkıyor. Türkiye ve dünya genelinde gelişen olayların yer aldığı dergide, hiçbir yerde bulamayacağınız gündeme damgasını vuracak özel haberler ve yorumlar yer alıyor. Birbirinden çarpıcı röportajlar ve alanında uzman yazarların varlığıyla ivme kazanan Ajans’ta siyaset, gündem ve dünya başlıklarının yanında medya, kültür sanat ve teknoloji dahil pek çok konu okurlarla buluşuyor.

Ajans ilk sayısında “Çözüm süreci: Ayrışma mı birlik mi?” konusunu öne çıkarırken kapak söyleşisinde ise Kemal Burkay’a söz veriyor. “Yanlışta ısrar etmek için bir neden yok…” diyen Burkay, atılan adımlarla geçmiş dönemlerin kıskandırıldığının altını çiziyor.

Ajans’ı bir adım öne çıkaran derginin sabit “Yorum” sayfası yazarları oluşturuyor. Dergide yazılarıyla katkı sunan yazarlar ise Ali Şahin, Fuat Keyman, Mete Çubukçu, Naci Bostancı, Ali Şükrü Çoruk, Yusuf Kaplan ve Erol Göka.

Dergide yapılan bir diğer söyleşi konuğu 33 yılını MİT’te geçiren Kontr-terör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür. Hükümet-cemaat tartışmalarından Abdullah Öcalan’ın konuma, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’dan Kürt Sorununa kadar pek çok konu başlığı ele alınıyor.

Kültür Sanat sayfasında Aydan Şener ve İlhan Şeşen ile yapılan söyleşi ise derginin son konuklarından. Yıllar sonra tekrar tiyatro için bir ayara gelen ikili keyifli bir söyleşi sunuyor.

Ajans’ın kapak ve söyleşilerinin dışında yer alan yazılar da hayli çarpıcı konular içeriyor. Gündem sayfasında “Paralel Devlet: Paranoya ile gerçek arasında”, Özel Haber sayfasında “2004 MGK’nın satır aralarından kalanlar” ve Dünya sayfasında da “İran-ABD ilişkileri” başlıklı yazılar yer alıyor. Bunların dışında derginin Analiz, Tarih, Medya, Portre, Kitap, Sinema ve Teknoloji bölümlerinde yer alan yazılar da zengin bir içerik sunuyor…

Filed under ajans ajansdergi Kemal Burkay Ali Şahin Fuat Keyman Mete Çubukçu Naci Bostancı Ali Şükrü Çoruk Yusuf Kaplan Erol Göka Mehmet Eymür Aydan Şener İlhan Şeşen

0 notes

Merhaba

image

Aylık Siyaset ve Analiz Dergisi Ajans, Ocak ayında “Merhaba” demeye hazırlanıyor…

Olayları geniş bir perspektiften sunarak, düşünce dünyamıza farklı pencereler açma amacıyla yola çıkan Aylık Siyaset ve Analiz Dergisi “Ajans”, 1 Ocak’tan itibaren tüm bayilerde satışa sunuluyor.


Ulusal çapta yayınlanacak olan “Ajans”, sektördeki boşluğu doldurma hedefiyle yola çıkıyor. Türkiye ve dünya genelindegelişen olayların yer alacağı dergide, hiçbir yerde bulamayacağınız gündeme damgasını vuracak özel haberler ve yorumlar yer alacak. Birbirinden çarpıcı röportajlar ve alanında uzman yazarların varlığıyla ivme kazanan dergide siyaset, gündem ve dünya başlıklarının yanında medya, kültür sanat ve teknoloji dahil pek çok konu okurlarla buluşacak.


Genel Yayın Yönetmenliğini İbrahim Baran’ın yaptığı Ajans dergi, 1 Ocak’ta bayilerde. 


ajansdergi.com
facebook.com/AjansDergicom
twitter.com/AjansDergicom


Abone olmak için:
Tel: 0212 296 2883
abone@ajansdergi.com


Hesap Numaralarımız:
Türk Lirası Hesabı - Kuveyt Türk Katılım Bankası
IBAN: TR41 0020 5000 0069 1230 6000 01

Euro Hesabı - Kuveyt Türk Katılım Bankası
IBAN: TR57 0020 5000 0069 1230 6001 01

Posta Çeki Hesabı:
10936667


Dergi Fiyatı:
Tek sayı 7 TL
6 aylık abonelik 40 TL
12 aylık abonelik 75 TL

Filed under ajans ajansdergi