Tür: dergi
Tiraj: 5000
Fiyat: 5 TL


Adres: Erzurum
0 Erzurum 0
Tel: 05051554621
GSM: 05051554621
E.Posta:
Web: http://www.erzurumsevdasi.com/


TR: 88,480   Global: 9,794,132

Erzurum Sevdası, 2002 yılında yayın hayatına başlamış, şehir araştırmaları dergisidir. 2002 - 2004 yılları arası 6 sayı çıkan dergi uzunca bir süre yayınlarına ara verdikten sonra 2012 yılında yeniden yayınlanmaya başlamıştır. Erzurum Sevdası'nda Erzurum üstüne araştırma yazılarıyla beraber, "Şehre Değer Katanlar", "Erzurum'u Yazanlar", "Erzurum'da Güzel İşler" başlıkları altında röportajlar, Erzurum'un tarihi, kültürel, folklorik, sosyolojik birikimi üstüne ve Şehrin tanıtımına yönelik Erzurumlu usta kalemlerin hazırladığı makaleler ve deneme yazıları yer almakta.

Erzurum Sevdası Dergisi 3 aylık periyotlarla yayınlarını sürdürmekte ancak zamanla iki ayda bir ve aylık olarak yayınlarına devam ettirmeyi planlanmakta.

Erzurum Sevdası Dergisi, Yerel yönetimlerle ve Şehirdeki Sivil Toplum Örgütleriyle işbirliği yaparak, Erzurum'un tarihi, turistik, kültürel, folklorik ve sosyal yönlerden tanıtımıyla beraber, Şehrin temel sorunlarını ele almak bu sorunlar üzerine çözüm önerileri sunmak ve şehrin gelişimine katkı sağlayacak projeler üretmek ve bu projeleri ilgili kuruluşlarla paylaşmak üzerine bir misyon üstlenmiş ve bu yönde yayın formatı oluşturmuştur.

Derginin çok kapsamlı bir de internet sitesi bulunmakta. www.erzurumsevdasi.com'da derginin yeni dönem çıkan sayılarının baskı formatında tüm sayfaları yer almakta. Ayrıca sitede, röportaj videoları, fotoğraf albümleri, Erzurum'un tarihi turistik birikimine yönelik resimli tanıtım yazıları, tarihi Erzurum fotoğrafları, Erzurum Sevdası kitaplığı, Erzurum şiirleri, çok kapsamlı Erzurum araştırmaları, Erzurum'a has Dadaşlık kültürü üzerine, farklı yazarların kaleme aldığı DADAŞ dosyası, sık sık güncellenen, farklı konularda onlarca köşe yazısı, Erzurum turizm atlası ve güncel özel haberler yer almakta.