İleri gazetesini Ankara’dan yıllardır takip ederim. Bazen gazete sahibi Mükremin kardeşimi arayarak eleştirilerde bulunurum.  O’da bana “ abi hep eleştiriyorsun ama katkı yapmaya gelince yan çiziyorsun, gel haftada bir köşe yaz eleştirilerini ilk ağızdan tüm Yozgatlılarla paylaş”  diyerek köşe yazmamı tavsiye ederdi.
O gün bu gün galiba, bu köşe yazısını yazmak eleştirilerimi  ve duygularımı paylaşmak için davete icabet ediyorum, zira önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var.
Cumhurbaşkanlığı seçimi tüm Türkiye’de ilk kez halk tarafından seçileceği için çok önemli. Ama Yozgatımız için bu seçim ayrı bir özellik arz etmektedir.  Araştırdığım kadarı ile Yozgat tarihinde ilk kez bir Yozgatlı Cumhurbaşkanı adayı olmuştur. Bu adaylık şehrimiz için onur ve gurur kaynağıdır.

Bu vurguyu yaparken hiçbir taraf gözetmiyorum. Burada beni ilgilendiren bir Yozgatlının, hemşerimin  bu kıymetli makama aday olmasıdır.
Bu gurur verici olayda Şehriyle, ilçesiyle, köyüyle ve mahallesiyle Tüm Yozgatlıların el ele, kol kola hiçbir siyasi düşünce taşımadan Yozgatlı Cumhurbaşkanı adayımıza canı gönülden destek verilmesi gerektiğine inanıyorum.
İnsanlara şehirlere hatta ülkelere tarihi fırsatlar çok nadir gelir.
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir fırsat şehrimizin ayağına geldiğine göre Yozgat olarak bu durumu değerlendirerek ülke tarihimize neden bir iz bırakmayalım.

Hiçbir siyasi, hiç kimse çıkıp ta bu hususda bir Yozgatlıya “sen siyasi taraftarlık yapıyorsun” diyemez. Dememesi lazım. Çünkü her insanın içinde HEMŞERİSİNE sahip çıkma olgusu vardır. Toplumlar birliktelikleri alkışlar, ayrımcılıkları da affetmez.
Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunda hemşerimiz Ekmelettin Mehmet İhsanoğlu beyefendi Türkiye  genelinde istediği oyu alır veya alamayabilir, ama Yozgat’tan çok  başarılı bir sonuç elde etmesi zaruridir.
Hatta Yozgat’tan alacağı oy oranı  Türkiye genelinden çok ama çok fazla olmalı ki, bu hemşericiliği  tüm Türkiye’nin yanı sıra diğer Cumhurbaşkanı adayları dahi takdir etmelidir.

1980 öncesini benim yaşıtlarım ve büyüklerim iyi hatırlar. Yozgat hiç hak etmediği halde dışarıda ki mihraklar tarafından şehrimize bir yafta yapıştırılarak Yozgat imajı çok büyük haksızlığa uğramıştır. Hatta  bu haksızlık zaman zaman diğer şehirlerde karşımıza da çıkmaktadır.
Bu haksızlık ve talihsizliği  silmek  için Cumhurbaşkanlığı seçimi tarihi bir fırsattır.
25 Yıldır Ankara’da yaşıyorum, Ankara da 150’ye yakın Yozgat derneği, vakfı, sivil toplum örgütleri ve en önemlisi Yozgatlılar federasyonu var.
Bu güne kadar  maalesef Cumhurbaşkanı adayı Yozgatlı Ekmelettin Mehmet İhsanoğlu beyefendi ye bu dernek ve vakıf temsilcilerinin  HEMŞERİCİLİK yapamadıklarını üzüntü ile görüyorum.

Bu dernek ve vakıf yöneticileri hemşericilik gibi değerli bir birlikteliği zannedersem bir araya toplanarak ARABAŞI yutmak olarak görüyorlar.
Benim dileğim, Tüm Türkiye ye karşı hemşerilerimizle, sivil toplum kuruluşlarıyla, tüm dernek ve vakıflarla birlikteliğimizi isbat edebilmemizdir.
Ya YOZGAT VAR, YOZGATLI DA VAR dedirteceğiz.
Ya da rahmetli Abbas Sayar’ın “YOZGAT VAR, YOZGATLI YOK” sözünü mü tekrarlayacağız.
Selam ve saygılarımla…