Yozgat’tan kastım tabi ki şehrin gözbebeği takımı Yozgatspor’u kast ediyorum. Yozgat’ın futbol alanında temsilcisi olan Yozgatspor, bu hafta hem kritik, hem de zorlu bir maça çıkacak. Takımın bu hafta elde edeceği sonuç gidişatımızı ve sonumuzu da nispeten göstermiş olacak. Son üç haftadır çıktığı maçlardan hep bir puanla ayrılan Yozgatspor, ligin hem lideri hem de tecrübeli takımı olan Zara Belediyespor deplasmanına konuk olacak.

Öteden beri hep söylemişimdir futbol konusunda çok bilgi sahibi değilimdir. Bir futbol maçında takımın oyun durumunu veya performansını çokta iyi yorumlayamam. Bu konuda tecrübe sahibi ve uzman olan gazetemizin editörü ve ayrıca spor muhabiri İhsan Çelikkaya abimdir. Ben sadece onunla birlikte maçları izler, maç sonrasında da onun görüşlerini alırım ‘Takım nereye gidiyor, takım nasıldı?’ diye.
Geçtiğimiz hafta kendi evimizde yine bir puana razı olduktan sonra hem aldığım yorumlar, hem de kendi gözlemlerim takımın gidişatının kötü olduğu yönündeydi. Malumunuz bu takımın başarısı için üst düzey emir geldiği söylendi ve başta Yozgat Valiliği olmak üzere birçok kesim ve şahıs birden harekete geçerek Yozgatspor sevdalısı oldu. Geçen yıl göz göre göre takımın bir alt lige düşmesine seyirci kalanlar bu yıl Yozgatspor sevdasıyla yanıp tutuşuyor.
İnşallah bu yıl ki emekler zayi olmaz ve harekete geçip görev alanlar takımı bir üst lige çıkarır. Hak ettiği noktaya getirir. Yozgatspor’un teknik heyeti Keçiören Bağlumspor maçı öncesi yaptıkları açıklamada takımın beş hafta sonra lider olacağını beyan etmişti. Ancak gelinen nokta ve alınan sonuçlar bu söyleme tezatlık teşkil etti. Zara Belediyspor bu grubun lider takımı ve tam 4 sezondur bu ligde mücadele ediyor ve bu ligi çok iyi biliyor.

Şampiyon olacağımızı vadeden teknik heyet ve yönetimin bana göre en önemli sınavı bu maç olacak ve takımın gidişatı da bu maç sonrası belli olacaktır.
Şunu da ifade etmek gerekir ki sezon öncesi gerek yönetim, gerekse yönetimin empozesiyle camianın hafife aldığı Sorgun Belediyespor’da yeniden anlaştığı Teknik Direktör Feridun Dündar ile en azından psikolojik olarak bir derlenme ve toparlanma sürecine girmiş ve geçen hafta çıktığı deplasman maçından bir puanla dönmüştür. Sorgun Belediyespor Feridun Dündar ile yeniden bir çıkış yakalar, Yozgatspor’da ise puan kayıpları devam ederse rüzgar tersine de esebilir bu da göz ardı edilmemelidir.