Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta mücadele eden Yozgat temsilcisi Sorgun Belediyespor, çok iyi başladığı maçta, yine ikinci yarı sendromu yaşayınca, Kazan Belediyespor maçından da ancak bir puan çıkarabildi.
Oldukça güzel bir havada başlayan, ancak maçın ilk yarısının ortalarına doğru kısa süreli de olsa, şiddetli bir yağmur ve dolu altında oynanan maçın ilk yarısında, kesin olarak üstün olan taraf konuk takım Sorgun Belediyespor idi.
Ön liberoda Orhan ve ileri uçta Uche, ilk yarının öne çıkan isimleri olurken, Orhan’ın sakatlanıp oyundan çıkmasının ardından, orta sahamız etkinliğini yitirdi. 
Teknik Direktörümüz Feridun Dündar, santrafor Emrullah’ı ilk 11 de forvet arkası, orta sahaya yardımcı pozisyonda oynattı. Bu düşünce aslında Uche’yi rahatlattı. Öyle ki, Uçhe, hem mücadele etti, hem koştu, hem de pres yaparak 2-3 top çaldı.
Uçhe, ceza sahası civarlarında topla buluşması durumunda, aldığı her topu gol yapabilecek yeteneklere sahip bir oyuncu. Nitekim, Kazan Belediyespor’a öyle iki gol attı ki, ikisi de tam jeneriklik. 
Birinci golde ceza sahası dışında, kendine havadan gelen topu arkası kaleye dönük durumda, göğsü ile yumuşatıp, dönerek öyle bir vole vurdu ki, Kazan kalecisi Yiğit bu topu sadece seyretti.
İkinci gol ise, tam akıl dolu bir vuruşla geldi. 
Ceza sahası içerisinde, rakip kalenin sağ çaprazında topla buluştu, önce kaleye, sonra kaleciye baktı, sol ayak içerisi ile akıl dolu bir şut çıkardı, meşin yuvarlak döne döne kalecinin sağından uzak köşeden ağlara takıldı. Ben böyle güzel golleri Süper Lig’de bile az gördüm.
Necmi’nin attığı golde, alkışlanacak cinstendi.
Gelelim Kazan Belediyespor’un gollerine.
İnanın onların attığı üç golün de, bizim gollerden aşağı kalır yanı yoktu. İlk ikisini uzaktan attılar. İkinci gol kalecimizin sağından köşeye giderek adeta fotoğraf çektirdi. 3. Golde ise defansımızın kornerden gelen topu uzaklaştıramadı, Sol kanat oyuncusu Erberk, ayağına gelen topa gelişine vurarak, takımını yenilgiden kurtardı.
Sorgun Belediyespor ilk yarıda rakibine oranla üstün olan taraf olurken, maçın ikinci yarısının 85. Dakikasına kadar bu üstünlük Kazan Belediyespor’a geçti. 85. Dakikadan sonra Sorgun Belediyespor, biri Mehmet Güneş, biri de Burak ile iki fırsat yakaladı, ancak her ikisi de ayağına gelen bu fırsatı değerlendiremediler.
Ben Mehmet Güneşi, Yozgat’ta sahaya çıktığı ilk maçında çok beğenmiştim ve kendisinden beklentilerim çok büyüktü. Ancak Mehmet Güneş, günden güne iyiye gideceği yerde form tutmaktan uzaklaştı. Kendisindeki bu düşüşün mutlaka bir nedeni olmalı. Bunu araştırmak ve sorunu bularak çözümünü sağlamak ise takımımızın teknik kadrosuna düşüyor.
Maç için şunu da söylemek mümkün, yağan şiddetli yağmur, özellikle ikinci yarıda sahanın zeminini ağırlaştırdı, bu durum özellikle bizim futbolcularımızın ayakta kalmasını daha da zorlaştırdı. Bu nedenle de ikinci yarıda ev sahibi takım bizden daha iyiydi.
Teknik Direktörümüz Feridun Dündar, en kısa sürede ikinci yarı sendromuna bir çözüm bulmalı. Eğer bu çözüm süresi uzarsa, iş işten geçer ve bir daha dönüşümüz olmaz. 
Ben, bu maçta takımda olumlu sinyaller gördüm. Örneğin daha fazla gol pozisyonuna girdiler. Daha fazla topa sahip oldular. Bir hafta, on günlük bir zaman içerisinde bu takımın daha iyi futbol oynayacağını ve ardı ardına galibiyetler alacağına inanıyorum.
Şimdi önümüzde MKE Kırıkkale maçı var. Kırıkkale iyi bir takıma sahip. Bakmayın siz Ziraat Türkiye Kupası maçında bize yenilip elendiklerine. Şu anda bizden daha iyi durumdalar. Çok ateşli bir taraftar kitlesine sahipler. Maç Yozgat’ta mı, Sarıkaya da mı oynanır, henüz belli değil. Nerede oynanırsa oynansın, emniyet güçlerinin büyük önlemler almasını öneriyoruz. Çünkü, Kırıkkalesporlu, bir grup fanatik taraftar, olay çıkaracak yapıya sahip. Bizim taraftarlarımızın sakin olması ve onlara uymaması gerekir.
Maçan atmosferi de düşünülecek olursa, emniyet güçlerinin yeterli önlem almaması durumunda çıkabilecek olayların, maçın önüne geçeceği içten bile olmayacaktır.