Balığın merkezi Sarıyer’de 5.si düzenlenen geleneksel balık ekmek festivaline ilgi ve katılım yoğundu. Festival 14 Aralık Pazar günü 12.30’da Sarıyer Merkezinde gerçekleşti. Etkinliğe gelenler farklı noktalarda uzun kuyruklar oluşturarak balık ekmek sırasına girdi.
Martı sesleriyle kalabalığın seslerinin birbirine karıştığı meydanda önceden belirtilen saatte vatandaşlara hemen servisler yapılmaya başladı.
Sunumların yapıldığı çok sayıda stantlarda bulunan görevliler büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürdüler. Gülümseyen yüzleriyle uzun mangallarda pişen sıcacık balıkları, seri bir şekilde ekmek içine salata malzemesiyle birlikte ikram ettiler. Bekleme ve bekletilme pek yaşanmadı. 
Havanın da güzel olmasını fırsat bilen her yaştaki balık severler deniz çuprası ve deniz levreğinin lezzetini damaklarında buluşturdu. Ayaküstü yapılan bu eğlenceli ziyafetle birlikte ikram edilen sıcak - soğuk içecekler katılımcıları bir hayli memnun etti
Etkinlik kemençeler eşliğinde oynanan horonlarla coşkulu bir şekilde devam etti. 
Tatlı niyetine ambalajlı minik tahin helvalardan sunulması on numara, beş yıldızdı.
 Gelin konumundaki şahıs söyledi. Kaynanası ile kayınbabası, renklerine gönül verdikleri iki rakip takımın berelerini başlarına takıp geceleri öyle uykuya dalabiliyorlarmış.
“İhtiyacınızın olmamasını dileyerek”  başlığı altında o akşamın nöbetçi eczane isimleri vatandaşların bilgisine sunuluyor.
“İyiyi ara, doğruyu ara, güzeli ara, fakat kusur arama”
Hz. Mevlana