Mübarek Ramazan bayramına yaklaşmışken yine müslüman coğrafyasında ki zulümlerle dertlenmekteyiz. Son günlerde şiddetini artıran İsrail terörü bayram sevincimize gölge düşürmekte ve adeta içimizi yakmaktadır. Orada ki vahşetin görüntülerini televizyonda izlemeye dayanamazken bu korkunç vahşete maddi destek sağladığımızı da unutuyoruz ne yazık ki…
Piyasa da kullandığımız ve kaliteli olarak gördüğümüz bir çok ürün ne yazık ki İsrail malı. Satın aldığımız her israil malı Terörist İsrail devletinin kasasına para olarak giriyor. Bu paralarında ne olarak kullanıldığı hepinizin malumu! Gazze’ye bomba olarak, mermi olarak yağıyor. “Aman efendim bir tek benim kola içmememle Gazze mi kurtulacak?” diye düşünenler olabilir. Evet kurtulacak! Yahu müslüman sen değil misin bir esnafla tartıştığında bir daha onun dükkanına girmeyen, alışverişi kesen ona para kazandırmayan. Kardeşlerini öldüren devletin dükkanından çıkmıyorsun ama…
Sanki suçlu ülkemizmiş gibi İsrail’deki bir çok büyük markette Türk mallarının satışı durduruldu. Adamlar katil bile olsalar bu konularda tepkilerini ortaya koyabiliyorlar. Bizde iftar sofralarının vazgeçilmezi Coco Cola içip, Algida dondurmalarla keyf yapmaya devam ediyoruz. Evet milliyetçiyiz, muhafazakarız ama ne ölçüde duyarlıyız bilmiyorum. Bu yazıyı okuyan herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. 3 liralık kolayla Gazze’yi mi kurtaracağım diyenler elinize silah verseler gidip Cihad edecek misiniz? O zaman karınca kararınca elimizden ne geliyorsa yapmak durumundayız.
Neyse ki İsrail’e tepkiler çığ gibi büyüyor. Bireysel bazda yapılan boykotlara bir de kurumsal bazda yapılan boykotlar eklendi. Bir çok il ve ilçe belediyesi sosyal tesislerinde İsrail ürünlerini boykot edeceğini açıkladı. Umuyorum bu daha geniş kitlelere yayılan ve sürekliliği olan bir eylem olur. Bu duyarlı davranışı gerçekleştiren tüm yerel yönetimleri tebrik ederken Yozgat il ve ilçe belediyelerini de boykota davet ediyorum.
Özellikle de çalışkanlığıyla ve duyarlılığıyla kısa sürede Yozgat halkının gönlünde adeta taht kuran Sayın Kazım Arslan’ın bu konuda da duyarlı davranacağını, diğer belediyelerden geri kalmayacağını düşünüyorum.
Sayın Arslan’ın sosyal belediyecilik anlayışına ve affına sığınarak naçizane fikrimi de buradan ifade etmek istiyorum. Belediye olarak sivil toplum örgütleriyle örgütlenerek halkımızı İsrail mallarına karşı bilinçlendirmeye yönelik bir çalışma yürütülmesi  güzel bir proje olabilir. Billbordlar vs kullanılabilir. Böyle bir kampanya ulusal medyada da yer bulacağından diğer belediyelere de örnek olur. Böylelikle boykotun daha geniş kitlelere yayılması sağlanabilir. Ülkemizin ve İslam aleminin en büyük düşmanı olan İsrail’e para kazandırmamış, Gazze’ye bir kaç bomba fazladan atılmasının önüne geçmiş oluruz.