Yozgat Mesleki Eğitim Merkezi koordinatörlüğünde hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen “Teknolojinin Sanayiye Armağanı CNC Freze Tezgâhlarının Programlanması Ve Kullanımı” adlı ERASMUS+ projesinin yurtdışı hareketlilik faaliyeti devam ediyor. Proje  çerçevesinde Almanya’ya giden Yozgatlı öğrenci ve öğretmenlerden oluşan kafile, önemli tecrübe ve deneyimler edinecek.
Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminin katkıları ile hazırlanan “Teknolojinin Sanayiye Armağanı CNC Freze Tezgâhlarının Programlanması Ve Kullanımı” konulu AB projesi çerçevesinde Sorgun Mesleki Eğitim Merkezi, Ankara-Çubuk Mesleki Eğitim Merkezi, Şanlıurfa-Birecik Mesleki Eğitim Merkezi ve Şanlıurfa-Viranşehir Mesleki Eğitim Merkezi okulların 35 öğrenci, 7 Öğretmen Almanya’nın Düsseldorf şehrinde eğitim ve staj faaliyetine başladı.
Faaliyet çalışmaları kapsamında gazetemize açıklamada bulunan okul müdürü Zülfikar Yazan, yurt dışı ziyareti programında katılımcıların eğitim ve staj faaliyetinin dışında, CNC Tezgahı kullanılan işletmelere ve bu alanda eğitim verilen mesleki eğitim kurumlarına düzenlenecek teknik gezilere katılarak uygulamaları yerinde görme imkanını elde edeceklerini söyledi.  
14 Aralık 2014 - 03 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yurtdışı hareketlilik faaliyeti 21 gün boyunca devam edeceğini kaydeden Yazan; 
“Katılımcılarımıza gerekli mesleki ve teknik eğitim imkanını sağlayarak kendilerini geliştirmeleri amacıyla hazırlanan bu proje ile aşağıdaki hedeflere ulaşılması planlanmaktadır.
MEGEP tarafından yapılmış olan İşgücü Piyasası Ve Beceri İhtiyaçları İncelemesine göre, CNC Tezgah Operatörü en çok ihtiyaç duyulan meslek dallarında birisidir. Yapılan araştırmalara göre en çok ihtiyaç duyulan alanların başında gelen bu meslek dalında kalifiye eleman sorunu en üst düzeyde yaşanmaktadır. İŞKUR Genel Müdürlüğünün 2013 yılı istatistiklerine göre CNC Tezgah Operatörü alanında eleman arayan işveren sayısı da 2 bin 621 gibi yüksek bir rakamdır. Bu rakamın yüksekliğine rağmen bu alanda iş arayan sayısının çok fazla olmaması da kalifiye elaman eksikliğinin göstergesi olmaktadır” dedi. 
Yozgat Mesleki Eğitim Merkezi olarak, öğrencilerin bu alandaki mesleki bilgi, beceri ve deneyimlerinin artırılması ile istihdam olanaklarını artırmak amacıyla bu projenin hazırlanmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Yazan, şunları söyledi: 
“Proje faaliyetlerinin başarılı bir şekilde tamamlanması ile öğrencilerimiz, daha iyi şartlarda istihdam edilebilme imkanı yakalayacaklardır.” dedi.

PROJE AMAÇLARI 
Proje amaçları şu ana başlıklar altında toplanıyor:
“Katılımcılarımızın CNC Freze Tezgahların Programlanması Ve Kullanımı alanında ihtiyaç duyduğu tüm bilgilere ulaşabilmelerini sağlayarak bu alandaki bilinç düzeylerini artırmak,
Katılımcılarımızın CNC Freze Tezgahların Programlanması Ve Kullanımı ile ilgili Avrupa düzeyinde yapılan uygulamalar ve geliştirilen yöntemler hakkında deneyim kazanmalarını sağlamak,
Katılımcılarımızın CNC Freze Tezgahların Programlanmasını ve Kullanabilmelerini sağlamak,
Katılımcılarımızın yapacakları staj faaliyeti sonucunda iş güvenliği becerilerini geliştirmek,
Katılımcılarımızın kazandıkları mesleki bilgi, beceri ve deneyimlerinin sertifikasyonunu sağlamak,
Çok taraflı proje ortaklığı sonucunda hem sektörde faaliyet gösteren KOBİ’lerin hem de mesleki eğitim veren kurumların işbirliği yapmalarına katkı sağlamak,
Katılımcıların hem yabancı kültürleri tanımalarına hem de bizim kültürümüzü yabancılara tanıtmalarına imkan sağlamak,
Katılımcıların sosyal hayatta daha etkin olabilmeleri için kendilerini geliştirmelerine, ekiple çalışabilme becerisi kazanmalarına, özgüven duygusu geliştirmelerine ve AB vatandaşlık bilinci geliştirmelerine katkı sağlamak,
Katılımcılarımızın günlük yaşamda karşılaşabilecekleri sorunların üstesinden gelebilecek kadar yabancı dil becerilerini geliştirmek.”

Editör: TE Bilişim