Kaymakam Nedim Işık, yaptığı yazılı açıklamada, Aydıncık Ametist ve Yarı Değerli Taşları İşleme Ve Tanıtma Derneğinin tarafından hazırlanan ’ İşsizliğe karşı yeşeren umutlar’ projesinin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığ tarafından kabul edildiğini söyledi.
Işık, projenin kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “‘Aydıncık Ametist ve Yarı Değerli Taşları İşleme ve Tanıtma Derneğimizle işbirliği içerisinde hazırlayıp İçişleri Bakanlığına sunduğumuz ‘İşsizliğe Karşı Yeşeren Umutlar' adlı projemiz Dernekler Dairesi Başkanlığınca 2014 yılı içerisinde desteklenmesi uygun görülmüştür. Yozgat’ta bu yıl kabul edilen 7 proje içerisinde en büyük bütçeli proje olması bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı olmuştur. Ayrıca Aydıncık ilçemizde ilk defa bir dernek tarafından hazırlanıp kabul edilen proje olması açısından da çok önemlidir. İnşallah bu ilçemizde faaliyet gösteren diğer derneklere de örnek teşkil edecektir” dedi.
Aydıncık Ametist Ve Yarı Değerli Taşları İşleme Ve Tanıtma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tuğba Demirel de açıklamasında, Aydıncık Kaymakamlığı ve Aydıncık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde hazırladıkları projenin kabul edilmesinin ametist ve yarı değerli taşların ülke genelinde tanıtılması adına önemli olduğunu söyledi.

Projenin amacından da bahseden Demirel, şunları söyledi: “Dernek üyelerimizin girişimciliğini arttırarak ilçemizde bulunan ve değerlendirmeyi bekleyen yarı değerli süs taşlarını işleyip popüler hale getirerek işsiz olan dernek üyelerimize yeni istihdam alanı oluşturulmasını sağlamaktır. Yarı değerli süs taşları alanında yeterlilik belgesi almış genç girişimci kadınlarımız tarafından kurulan derneğimizin 29 üyesinin 25 üyesi genç kadınlarımızdan oluşmaktadır. Proje kapsamında derneğimizin en büyük sorunu olan yarı değerli süs taşlarını kesme ve işleme makineleri ile gerekli sarf malzemelerin temini sağlanacaktır.

Dernek bünyesinde oluşturulacak ekiple tanıtım, basım yayın, tanıtıcı kısa film, ürün kataloğu çalışmaları yapılacak ve bu çalışmaların ilgili kişi ve kuruluşlara dağıtımı gerçekleştirilecektir. Yapılan tanıtıcı faaliyetler, kısa film ve diğer yayınlar internet sitesi aracılığı ile daha geniş kitlelere ulaştırılması sağlanacaktır. Ayrıca, Dernek üyelerimizin süs taşları alanındaki yenilikleri görmek ayrıca bu alanda faaliyet gösteren kurumların ve işletmelerin deneyimlerinden yararlanmaları için de ülke içerisinde önemli merkezlere teknik inceleme gezileri yapılacaktır. Derneğimize can suyu olan bu projenin İlçemize ve dernek üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca projenin hazırlanmasında bizden yardımlarını esirgemeyen Aydıncık Kaymakamlığı ve Aydıncık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne tekrar teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim