Çandırda kısa bir süre önce açtığı unlu mamuller atölyesi ile girişimcilik hayatı başlayan Gülhanım Ulucan, hem ilçenin ilk girişimci kadınlarından oldu hem de kurduğu ‘Çandır Gelişim Derneği’ ile kendinden sonrakiler için umut kaynağı oldu.
Ulucan, işletmeciliğini yaptığı unlu mamuller atölyesini zorluklar içerisinde kurduğunu söyledi.  KOSGEB desteği ile kurduğu iş yerinde sadece kadınlara değil erkeklere de örnek olduğunu belirten Ulucan;

“35 yıl önce ilçeden ayrılarak Kayseri’ye yerleştim. İlçeme döndüğünde ise 15 bin olan nüfusun 4 binlere kadar düştüğünü gördüm. Mühim olan göçüp gitmek değil burada kalıp mücadele etmekti, ben mücadele etmeyi tercih ettim. 20 gün boyunca Yozgat’a gidip gelerek girişimcilik eğitimi aldım. Girişimcilik eğitimi sonunda KOSGEB desteği ile iş yerimi kurdum. İlk başlarda yadırgayanlar da oldu fakat daha sonra insanlar takdirle karşıladı” dedi.

İlçenin ilk kadın girişimcisi olarak karşılaştığı zorlukların başkalarını engellememesi için ilçedeki bayanlarla birlikte Çandır Gelişim Derneği’ni kurduğunu söyleyen Ulucan, amacını; ‘Kadın-erkek ayırmadan girişimci fikri olanlara yol göstermek’ olarak açıkladı.
Kısa adı ÇANDER olan derneğin işleyişi hakkında bilgi veren Ulucan; “İlçenin esnaf, sanayici, yatırım ve işadamları ile çiftçisini, sınai, imar, konut, ticari, zirai, sosyo-ekonomik, eğitim ve kültür düzeyinde topyekün gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz. Derneğimizin yönetimi bayanlardan oluşsa da dernek bayan-erkek tüm kadınlara hitap ediyoruz. Ben çok zorluklar yaşadım, inşallah kuracağımız dernek bizden sonrakiler için bir umut ışığı olur.”

Dernek Başkanı Gülhanım Ulucan, dernek kuruluş dilekçesini geçtiğimiz günlerde İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu’ya verdi. Yurtlu da Yozgatlı bayanların girişimci ruhla ortaya koydukları gayretleri her zaman  desteklediklerini belirterek, Çandırlı bayanları tebrik etti.

Editör: TE Bilişim