Cumhuriyet’in 91. Yıldönümü Valilik makamında Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Selçuk Yıldırım ve Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın tebrikleri kabul etmesiyle başladı ve ardından kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti.
 Kutlama törenin de okullar, askeri birlik, Polis Meslek Yüksek Okulu, resmi kurum ve özel kuruluşlarda hazır bulunurken vatandaşlarda Cumhuriyet Bayramına yoğun ilgi gösterdi. Çocuklarıyla birlikte kutlama törenine katılan aileler Bayramı coşku ve gururla takip ettiler. Kutlama töreninde Vali Yazıcı, Garnizon Komutanı ve Belediye başkanı törene katılan öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. 
Vali Abdulkadir Yazıcı tören alanını dolduran halkın ve öğrencilerin bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında Türk milletinin, eşi ve benzeri görülmemiş bir destan yazarak gerçekleştirdiği İstiklal Mücadelesinden sonra kurduğu Cumhuriyetimizin 91’inci yılını büyük coşku ile kutladıklarını söyledi. Yazıcı “Bugün; onurlu ecdadımız önderliğinde, imkânsız gibi görünen çetin bir mücadelenin ardından kazanılan Kurtuluş Savaşı ile tarihte eşine az rastlanan bir başarı gerçekleştirilmiştir. İnanç ve kararlılıkla kazanılan ve Milletimize armağan edilen, kayıtsız şartsız egemenliği temin eden Cumhuriyetin ilan edilişinin 91. Yıldönümünü milletçe gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz” dedi.


 Cumhuriyeti, İnsana değer vererek, insani değerleri üstün tutarak ve bu değerleri saygı esasına dayanarak ülkeyi yönetmek olarak tanımlayan Yazıcı, konuşmasına şöyle devam etti: “Cumhuriyet, demokrasiyi geliştiren en iyi sistemdir. Kişinin hak ve özgürlükleri ancak bu sistem içinde güvencede olabilir. Türk milleti cumhuriyete bağlanıp onu yüceltip geliştirebilirse demokrasinin nimetlerinden yararlanır ve çağdaş toplumlar içindeki yerini alır. Bu nedenle, cumhuriyeti yüceltip sürdürmek her türkün milli görevidir. Bugün ülkemiz, ilerleyen demokrasisi, büyüyen ekonomisi, güçlü ordusu, zengin insan kaynağı ve müteşebbisleri ile dünya devletleri arasında giderek yükselen, yükseldikçe ümit veren halkının özgüvenini yükselten bir ülkedir. Cumhuriyet gibi demokratik ve çoğulcu bir yönetim şekli ile yönetilen ve bölgesine ilham kaynağı olan ülkemiz, bu gücünü milli iradenin tezahüründen almaktadır” şeklinde konuştu. Tören geçişiyle devam eden kutlamada Askeri Birlikler ve Polis Meslek Yüksek Okulu'nun geçişi esnasında coşku doruğa çıktı. Kutlama töreni Halkın alkışlar ve coşku eşliğinde izlediği Polis Meslek Yüksek Okulu bando ekibi ve diğer resmi kurum ve kuruluşların geçit töreninin ardından son buldu.


Editör: TE Bilişim