Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Sivas Caddesi'nde belediyeye ait işyerlerinden birisini merkezi Yozgat'ta bulunan Sürmeli Engelliler Derneği'ne tahsis edip, engellilerin binayı rahatlıkla kullanabilmeleri için de düzenleme çalışması yaptırdı. Dernek binasının açılışına katılan Belediye Başkanı Kazım Arslan, yol düzenlemeleri yapılırken engellilerinde ihtiyaçlarının göz önünde tutulduğunu söyledi. Engelliler için yollarda yapılan düzenleme çalışması nedeniyle bazı kesimlerde otoparkların iptal edildiğini hatırlatan Arslan, ''Bundan dolayı aracını yol kenarına park edemeyenler bize kızıyor ama şehirde herkesin ihtiyaçlarına yönelik, ortak kullanım alanlarının bulunması da gereklidir, bunu yapıyoruz'' dedi.

'Engelli Yaşam Merkezi' projesinin en kısa zamanda hizmete sunulması için çalışıldığını kaydeden Belediye Başkanı Arslan, İş Geliştirme Merkezi yanında bulunan belediyeye ait halı sahanın yerine yapılacak tesislerle ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi. Yozgat'ın, nüfusuna göre Türkiye'nin en fazla engellisine sahip şehirlerinden biri olduğunu da hatırlatan Arslan, ''Engelli Yaşam Merkezi, öncelikle engellileri dört duvar arasındaki karanlık dünyalarından kurtarmak amacıyla hazırlanmış bir projedir. Bu merkez tamamen engelliler için tasarlandı. Merkezde her türlü sosyal imkanlar sunulacak. Merkeze gelen engelli kardeşlerimiz burada kendilerini özgür ve rahat hissedecekleri alanlarda hoşça vakit geçirecek. Böylelikle engellilerin hayata bağlanmasında önemli bir sosyal projenin de adımını atmış olacağız'' dedi.

Yozgat Sürmeli Engelliler Derneği Başkanı Zekeriya Şahin ise, Başkan Arslan'a engellilere yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür edip, plaket verirken yaptığı konuşmada, Yozgat il genelinde resmi kayıtlara göre 15 bin civarında engellinin yaşadığını bildirdi. Şahin, dernek olarak engellilere yönelik, aileleriyle birlikte piknik yapıp, toprakla uğraşıp, deşarj olabilecekleri hobi bahçeleri düşündüklerini anlattı. Belediye Başkanı Arslan da bu projenin uygulanabilir olduğunu, belediye olarak bu çalışmaya da destek verebileceklerini kaydetti.

Editör: TE Bilişim