Soysal, Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında Kurtuluş savaşı sonucu elde edilen eşsiz zaferde şehitlerin kanları kadar, gazilerimizin fedakârlık ve azimleri de büyük önem taşıdığını söyledi.
Soysal; “Vatanını ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan aziz milletimizin şanlı tarihi, bu uğurda kahramanca verilen mücadelelerle doludur. Türk Milleti, var olduğu günden bu yana, ülkesine, milli ve manevi değerlerine, birlik ve beraberliğine yönelen tehditlere karşı canı pahasına mücadele etmiştir” dedi.

“Tarih boyunca bağımsızlık ve özgürlüğünü korumak için omuz omuza mücadele eden ve zor şartlara rağmen zaferler elde eden milletimizin sahip olduğu vatan sevgisi ve istiklal ruhu tüm dünyaya örnek olmuştur” diyen Soysal; “Kurtuluş savaşımız sonucu elde ettiğimiz eşsiz zaferde de şehitlerimizin kanları kadar, gazilerimizin fedakarlık ve azimleri de büyük önem taşımaktadır. Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlardır. Bu anlamlı gün dolayısı ile aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, bağımsızlığımızın, bölünmez bütünlüğümüzün simgesi olan gazilerimizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim