AK Parti Sarıkaya yönetim kurulu üyeleri ve il genel meclis üyeleri, ilçemizde yapımı devam eden Devlet Hastanesinin inşaatında incelemelerde bulundu. 50 yataklı Devlet Hastanesi’ni yapımının yüzde 70 oranında bittiği bildirildi.

Yaklaşık 12 milyon Türk Lirası’na mal olacak hastanenin ilçeye kazandırılması noktasında geri sayımın başladığını belirten AK Parti İlçe Başkanı Atila Yusuf Kenan Şahin, hastanenin son durumu hakkında açıklamada bulundu.

Şahin; “Yeni yapılan hastanenin yapımında sona doğru geliyoruz. Hastanemizin inşallah 2015 yılının Mart ayında açılışı yapılacak. Ayrıca hastanemizin çevre düzenlemesi de yapılarak otopark ve dinlenme parkı yerleri de modern bir şekilde dizayn edilerek Sarıkayalımızın hizmetine sunulacaktır. Hastanemizin C kategorisine geçmesinden dolayı bu süre içerisinde gerekli uzman doktor kadrosu sağlık personeli tamamlanacak Sarıkaya’mızda sağlık alanında devrim yapılmış olacak. Bu süreden sonra Sarıkaya’mızda vatandaşlarımızın ufak bir operasyondan dolayı çevre ilçe ve illere gitmelerine gerek kalmayacaktır. Görünümüyle uzay üssünü andıran 12 milyon TL’ye mal olacak hastane hizmete girdiğinde, modern ve çağdaş bir sağlık hizmetinin vatandaşlarımıza sunulma imkânına kavuşacağı açıktır. Mevcut hastane binasının fiziki yapısının yeterli olmaması ve birçok bölümün bulunmaması nedeniyle hastalar Yozgat ve Kayseri’deki hastanelere sevk ediliyordu. Yeni hastane tamamlandığında ise Sarıkaya, yakın ilçe, köy ve kasabalardan hasta kabul etmeye başlayacak. Tüm branşlarda hizmet verecek olan hastane tamamlandığında çok sayıda branşta hizmet verecek. Odaların hepsi klimalı, LCD televizyonlu ve en fazla 1 ya da 2 kişilik olacak. 4 ana branşta hizmet veren Sarıkaya devlet hastanesi C grubu hastane kategorisine geçişiyle birlikte, Kulak Burun Boğaz, Göz, Üroloji, Nöroloji ve Ortopedi gibi diğer 11 branşta hizmet verecektir. Bunların yanı sıra yeni hastanemizde 10 yataklı yoğun bakım üniteleri, 12 yataklı diyaliz üniteleri, 3 ameliyathanesi, müstakil 11 poliklinik ve 6 diş ünitesi servisi bulanacaktır” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim