Grand Ser Otel'de verilen iftar yemeğine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Vali Yardımcısı Adnan Daldal, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhammet Fevzi Polat ve Yozgat Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği’ne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklar katıldı.
 İftar yemeği sonrası konuşan Vali Abdulkadir Yazıcı, Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği'nin kimsesiz ve bakıma muhtaç çocukların bakımını, eğitimini ve topluma kazandırılmasını amaçlayan ve bu doğrultuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde hizmet veren bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.
Milli ve manevi ve değerlere bağlı bir nesil yetiştirmek için yola çıktıklarını belirten Yazıcı, zaman zaman duygulandığı konuşmasında,  "Bizim görevimiz her biri kendi öz evladımız olan bu çocuklarımızı, Mevla’nın rızasına uygun tarzda yetiştirmek ve milli ve manevi değerlere saygılı birer birey olmalarını sağlamak.  Biz vazifemizi yapıyoruz, gayret ediyoruz. Neticeyi Mevla’dan bekleyeceğiz" dedi.
Çocuk evlerinin Vali ve kaymakamların görevleri sırasında ilgilenebileceği,  yaptıklarında da manevi bir haz duyacakları örnek bir proje  olduğunu vurgulayan Yazıcı, hangi kademede meslek yapan olursa olsun ömrü boyunca Mevla nezlinde yapabileceği en güzel hizmet olacağını kaydetti.
Yazıcı, "Bu evlerde kendi çocuklarımıza verdiğimiz manevi iklimin, duaların,  ahlak ve edebin en güzelinin öğretildiğini biliyorum. Böyle bir hizmetin içinde bulunmak hakikaten Mevla’nın bir lütfudur" dedi.
Derneğin Yozgat'ta güzel bir ahenkle çalıştığını vurgulayan Yazıcı, emeği geçenlere teşekkür etti.
Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği'nin Gaziantep’te ve Erzurum da kurulması için çalışmalar devam ettiğini anlatan Yazıcı, "Bu çalışmalar, belki bütün Türkiye’deki çocukları kucaklamak için yetmeyecek ancak bizler de gücümüzün yettiği ölçüde,  sorumluluğumuzu yerine getirmiş olacağız. Bu vesileye bu davaya gönül vermiş olan çalışan, ilgilenen, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza mutlu yarın, mutlu gelecek dilerken, inançlı ve imanlı birer insan olmalarını gönülden temenni ediyorum" diye konuştu.
Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhammet Fevzi Polat ise yaptığı selamlama konuşmasında Vali Abdulkadir Yazıcı'nın İstanbul’da başlatmış olduğu projeyi, Yozgat'ta da uygulamaya koyduklarını belirterek, bizde "Sayın Valimizin yoğun desteği ile büyüdük ve kocaman bir aile olduk. Şimdi birinci aşama olan kuruluş aşamasını tamamladık ve ikinci aşama olan gelişme aşamasına geçtik. Dört evimizde 22 çocuğumuz var. Bunu daha ileri noktalara getirmek istiyoruz. Tabi bunun için Yozgatlı hemşerilerimizden de destek bekliyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim