Her hafta Salı günleri kurulan ve genellikle köylü pazarcıların ürünlerini satışa sunduğu pazarda bu haftanın ilgi çeken ve en çok satan ürünü de yeşil fasulye oldu.
Süt ve süt ürünlerinin yanı sıra yerli sebze ve meyvelerinde satışa sunulduğu pazarda bu hafta taze yeşil fasulye bolluğu yaşandı. Yerli ürün çeşitliliği konusunda ürün yelpazesi az olan köylü pazarcılar yeşil nane, marul, maydanoz gibi ürünlerin yanı sıra yerli yeşil fasulye satışı da gerçekleştirdi.
Kalitesine göre kilosu 3 ila 4 Lira’dan satışa sunulan fasulyenin fiyatı vatandaşa yüksek gelse de yerli ürün olduğu için fasulye satın aldı.
Köylü pazarcılar fasulyenin yeni yeni tezgahlara düştüğünü belirterek vatandaşlara yerli ürün adı altında sunulan ürünler konusunda da uyarılarda bulundu.
Köylü pazarcılar yerli olarak satışa sunulan ürünlerin hangi köye veya yöreye ait olduğunun sorulması gerektiğini ve Yozgat’ın iklim ve toprak yapısını da göz önüne getirdikten sonra satın alması gerektiğini ifade eden köylü pazarcılar “Yerli ürün adıyla bir çok ürünü pazarda satışa sunuyorlar. Bunların hepsi yerli ürün değildir. 
Vatandaşlarımızın buna dikkat etmesi gerekiyor Yozgat’ta yetişen ürün çeşidi ve miktarı bellidir alışverişi ona göre yapmak gerekir” dedi.

Editör: TE Bilişim