Köylü vatandaşların ürünlerini satışa sunduğu pazarda bu hafta yerli ürünlerin yanı sıra turşuluk malzemelerin bolluğu göze çarptı. Özellikle kelek, kornişon, sarımsak ve biber satışlarında artış gözlemlenirken pazara bayan hanımların rağbeti de önceki haftalara göre artış gösterdi.
Sabahın erken saatlerinde tezgahlarını açan pazarcılar akşama kadar ürünlerini satışa sundu. Köylü pazarında satışa sunulan turşuluk ürünlerin fiyatları da geçen yıla göre herhangi bir artış göstermezken yerli kelekler 2 Lira’dan Kornişon ise büyüklüğüne göre 1 Lira 50 Kuruş, 2 Lira ve 2 Lira 50 Kuruş’tan satışa sunuldu. Turşuluk biberlerin fiyatı ise 2 Lira’dan satışa sunulurken, turşu kurmak için gerekli olan Sarımsak kalitesine göre 5 Lira, 7 Lira 50 Kuruş ve 10 Lira’dan alıcı buldu. Sirke ise yine litresine göre 1 Lira 50 Kuruş, 2 Lira 50 Kuruş ve 5 Lira’dan satışa sunuldu.
Pazarda sarımsak ve turşuluk ürünlerin satışını gerçekleştiren Davut Uymaz Yozgat’ta turşu kurma zamanının geldiğini ve vatandaşın pazarda turşuluk ürüne yöneldiğini belirterek bu hafta önümüzdeki hafta pazarda müşteri yoğunluğunun söz konusu olabileceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim