Vali Yazıcı, Yozgatlılar’ın zamanlarını en güzel şekilde değerlendirecekleri vadi üzerinde çalışmaların sürdüğünü vurguladı.
Yazıcı, “Spor vadisinin 3. etap çalışmaları kapsamında yaklaşık 100 bin fidan diktik. Bunlardan 15 bini Karaçam, Sarıçam, Mavi ladin, Huş, Ihlamur, Söğüt, Sedir, Dağ akçaağacı
Katalpa, Akçağaç, Batı ladini, Atkestanesi ve diğer türlerden boylu ve büyük fidanlardan oluşuyor.  Bu ağaçlarımız için vadiye sulama sistemimizi kurduk. 200 tonluk su depomuz faaliyete geçti, ağaçlarımız sulanıyor.  Göletten aldığımız suyu 200 tonluk su deposuna iletmek için ayrıca 30 tonluk terfi binasını da yaptık. Damlama sulama ile 15 bin adet. 1,5-2 metre boyundaki ağaçlarımızı sulamaya başladık. Spor Vadisi’nde Bir kaç seneye kalmaz gözle görülür bir yeşillik ortaya çıkacaktır” dedi.
GÖLETTE TEKNE TURU
Spor Vadisi’ndeki gölette de çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Yazıcı, “Kuraklığa rağmen şu an göletin 7 metre derinliği bulunuyor. Yaklaşık 4  metre de ortalama derinliği var. Gölette tekne ya da kayık gibi araçların yer almasını düşünüyoruz. Bu kapsamda  Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün  teknesi ile gölette gezinti yaptık” dedi.
Vali Yazıcı, Spor Vadisi’nde  bir çok sportif ve sosyal etkinliğin yapılabileceğini vurgulayarak  “Yüzme Havuzu’ndan Gençlik Merkezi’ne, Sporcu Fabrikası Binası’ndan, 400 metre Atletizm Pistine kadar bir çok ayrıntının yer aldığı vadide, Basketbol, Voleybol Sahası, Futbol Sahası, Tenis Kortu, Uzun Atlama Sahası, Pinpon Sahası, Tırmanış Duvarı, Kay Kay Pisti, Gazebolar, Seyir Terası, Uçurtma Tepeleri  735 kişilk Açık Amfi Tiyatro, Fitness Alanı, Çocuk Oyun Alanları , Yürüyüş Yolları, Sosyal Alanları yer alacak” dedi.
Vali Yazıcı, iki yıldır üzerinde çalışılan Spor Vadisi’nin önemli bir dönüm noktasına gelindiğini belirterek 3 etaptan oluşacak vadinin 1. Etap çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Spor vadisinin kentin sosyal hayatı hareketlendirmenin yanı sıra gerek yurt içinde gerek yurt dışından gelen Yozgatlılar’a da önemli katkılar sunacağını vurgulayan Yazıcı, “Hemşehrilerimizi Yozgat içerisinde daha fazla tutabilme, tatillerini burada geçirmelerini sağlamak istiyoruz.  Ayrıca Yozgat içindeki gençlerimizin sosyal hayatlarını canlandırma noktasında da Spor vadisi önemli bir açığı kapatacak” diye konuştu.
Kentte sosyal alanların yetersiz olduğunu belirten Yazıcı, “Sosyal alanların yetersizliğinin tespiti ile bu yola çıktık. Nohutlu Göleti ve çevresinin değerlendirmek istedik. Bin 700 dönüm bir alanın boş durduğunu ve bunu da hemşehrilerimizin hizmetine sunmak istedik” dedi.
Spor Vadisi’nin Yozgat’a kazandırılmasında TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a katkılarından dolayı teşekkür eden Vali Yazıcı,  3 etaptan oluşan vadinin 1. etabının ihalesinin yapıldığını kaydetti.
Yazıcı “Bu etapta Yüzme Havuzu, Gençlik Merkezi, Sporcu Fabrikası Binası, 400 metre Atletizm Pisti, 3 Adet Basketbol Voleybol Sahası, 3 adet Pota Sahası, 2 Adet Mini Futbol Sahası, 2 Adet Tenis Kortu, Uzun Atlama Sahası, Pinpon Sahası, Tırmanış Duvarı, Kay Kay Pisti, Gazebolar, Seyir Terası, Uçurtma Tepeleri  735 kişilk Açık Amfi Tiyatro, Fitness Alanı, Çocuk Oyun Alanları , Yürüyüş Yolları, Sosyal Alanlar yer alıyor.  Bugün sözleşmesini imzalayacağımız ihalenin bedeli 8,5 milyon lira ancak il tipi gençlik merkezi de yine 5 milyondan fazla bir rakam oluşturuyor. Hepsini topladığımızda şu anda 25 milyon liralık bir yatarım bu sahaya yapılacak” dedi.
Spor vadisi çalışmalarına  belediye ile başladıklarını anımsatan Yazıcı, “Valilik ve İl Özel İdaresinin yapacağı  çalışmalardan sonra asıl görevin belediyenin olacak” dedi.
Vali Yazıcı, vadinin ikinci etabında ise Dağ Kızağı, Macera Parkı, Bungalov Evleri ve Bağlı Sosyal Tesis Binası, Gezi Treni ve Tünel, İskeleler ve kayık üniteleri, Bisiklet Evi ve Yolları, Kuş Gözlem ve Seyir Kuleleri, Hobi Bahçeleri,  Gölet Düzenlemesi ve Piknik Alanları, Fitness Alanı, Çocuk Oyun Alanları , Yürüyüş Yolları, Köprülerin yer alacağını kaydetti.  

Editör: TE Bilişim